Thai BTW IBM Revenue Department SEC Thailand Bitcoin BoT Blockchain Belasting
Thailand

Thailand’s Revenue Department test blockchain om btw-betalingen te volgen. Dit meldt het Engelstalige mediakanaal Bangkok Post (BP) op 3 december.

Ekniti Nitithanprapas, directeur-generaal van de Thai Revenue Department, zei dat de afdeling “blockchain-technologie wil gebruiken om fraude met btw-teruggave te voorkomen”. Hiermee is het land “op weg om het eerste land te zijn dat een gedistribueerde ledger gebruikt voor belastingonderzoeken.”

In het artikel wordt Nitithanprapas geciteerd: “Blockchain maakt het verifiëren van btw-facturen makkelijker”. Daarnaast kan het “nepfacturen voor btw-claims ontdekken”. Daarbij is “de invoering van nieuwe technologieën” zijn prioriteit.

De revenue department van Thailand heeft ook “zijn zinnen gezet op het adopteren van machine learning en het gebruiken van artificial intelligence. Zo willen we praktijken van belastingontduiking leren en bestuderen”. Zo wil het uiteindelijk “meer mensen dwingen het formele belastingstelsel te betreden.”

De plaatsvervangend secretaris van de Thaise Securities and Exchanges Commission verklaarde onlangs dat Security Token Offerings (STO’s) in Thailand de wetten overtreden als bedrijven ze internationaal uitgeven.

Tipsuda Thavaramara, de bovengenoemde plaatsvervanger, legde uit dat de toezichthouder nog niet heeft besloten “hoe om te gaan met STO’s”. Bovendien is Thailand ook van plan om Initial Coin Offerings (ICO’s) te legaliseren, terwijl het ook crypto-beurzen wil legaliseren. Daarmee is het land aardig op weg om de cryptocurrency-sector volledig te reguleren.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.