Visa Earthport Plc Crypto Crypterium Blockchain

Het Amerikaanse betaalservicebedrijf Visa Inc. gaat een partner van Ripple, Earthport Plc, overnemen. Earthport levert een internationaal transactienetwerk, aldus Reuters U.K. op 27 december.

Visa zal een bedrag van 220 miljoen euro neerleggen voor Earthport. Dat kom neer op ongeveer 33 eurocent per aandeel van het bedrijf. Op dit moment worden de aandelen voor ongeveer 8 eurocent verhandeld op de beurs, wat betekent dat de Amerikaanse betalingsverwerker er dus bijna 4 keer meer voor betaalt.

De aandelen van het bedrijf staan genoteerd aan de secundaire markt van de London Stock Exchange. Als gevolg van verliezen en stijgende kosten daalden de aandelen dit jaar met zo’n 28 procent. Daarom was het bedrijf naar verluidt van plan om “fundamentele” veranderingen door te voeren.

Earthport werd in 1997 opgericht in Londen en levert financiële services voor internationale betalingen aan banken en instituties. Het bedrijf wil de technologie van Ripple implementeren in haar bestaande infrastructuur, en de twee werken dan ook samen om dit te realiseren.

Visa is naar verluidt bezig met het finaliseren van haar eigen blockchain-systeem “Visa B2B Connect”. Het systeem zal internationale betalingen tussen banken faciliteren. Door gevoelige zakelijke data te tokenizen kan Visa unieke cryptografische identiteiten aan banken linken kunnen transacties op het nieuwe platform plaatsvinden. Het bedrijf wil het systeem in het eerste kwartaal van 2019 lanceren.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.