VS State Farm Proces Blockchain Subrogatie

De Zuid-Koreaanse overheid zal blockchain-technologie gebruiken voor het tracken van rundvlees. Daarmee kan het meer informatie over de supply chain aan de consument verstrekken. De meldt de Yonhap News Agency, het grootste persagentschap in Zuid-Korea, op 20 november.

De test wordt gezamenlijk door het ministerie van Wetenschap en ICT en het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Plattelandszaken gelanceerd. De testfase zal in december van start gaan, en de officiële lancering van het systeem zal vervolgens  in januari 2019 zijn.

Volgens Yonhap zijn de ministeries van plan gebruik te maken van de distributed ledger technology (DLT). Door middel van DLT willen ze “rundvlees in de supply chain volgen. Zo kunnen we consumenten informatie geven over de herkomst van hun voedsel.” Het artikel gaat verder:

“Het nieuwe platform maakt gebruik van blockchain-technologie om gerelateerde informatie en certificaten op te slaan op een blockchain. Met de technologie vergroten we de efficiëntie en geloofwaardigheid van de supply chain.”

Het gebruik van blockchain-technologie voor het tracken van supply chains in landbouw is een van de meest voorkomende implementaties van de technologie wereldwijd. In augustus werkte de grootste graanexporteur van Australië, CBH Group, samen met een lokale startup. Samen gebruikten zij blockchain-technologie met als doel haverzendingen te volgen.

Vorige maand besloten de vier grootste landbouwbedrijven ter wereld – Archer Daniels Midland Co., Bunge Ltd., Cargill Inc. en Louis Dreyfus Co., beter bekend als ABCD – ook om blockchain- en artificial intelligence (AI) -technologieën te gebruiken. Met de technologieën willen ze de kosten van de supply chain en handel efficiënter en transparanter maken.

BRONCointelegraph
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.