Zuid-korea haven Supply Chain Management Blockchain IBM Transport Vervoer

Twee ministeries van de Zuid-Koreaanse overheid gaan blockchain testen in de grootste haven van het land. De ministeries willen zo de logistiek ervan innoveren. Dit blijkt uit een persbericht van 18 december van het ministerie van ICT en toekomstplanning.

Het ministerie van ICT en het ministerie van oceanen en visserijen hopen de verzending van containers vanuit de haven efficiënter te kunnen maken met behulp van blockchain. Een jaar lang zal de haven van Busan, ‘s lands grootste haven, blockchain testen.

Met de test hopen de partijen vast te stellen of blockchain voor meer transparantie in de logistieke industrie kan zorgen. Ook willen ze nagaan of administratieve processen gestroomlijnd kunnen worden.

Het ministerie van ICT en toekomstplanning lanceerde afgelopen juni de “Blockchain Technology Development Strategy”. Daar is deze blockchain-test ook een onderdeel van. De twee ministeries werken al een jaar lang samen aan dit specifieke project. Echter voert het ministerie nog meer tests uit in andere sectoren.

Zo test het blockchain ook voor online stemmen, de supply chain van veeteelt, douane processen en de internationale distributie van e-documenten. Het totale budget voor de strategie moet tegen 2022 ongeveer 180 miljoen euro bedragen.

De blockchain-test in de haven van Busan duurt een jaar, en wanneer succesvol wordt de test verder uitgebreid naar andere havens in het land.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.