Bitfinex Tether USDT Bitcoin BTC Dollar Exchange Stablecoin

Phil Potter, chief strategy officer voor cryptocurrency-beurs Bitfinex, heeft naar verluidt het bedrijf verlaten. Reuters berichtte vrijdag dat Potter, die ook directeur is van het ‘stablecoin’-uitgiftebedrijf Tether, tijdelijk zal worden vervangen door Jan Ludovicus van der Velde, de CEO van Bitfinex.

Na de publicatie van dit artikel heeft een vertegenwoordiger van Bitfinex CoinDesk een verklaring van Potter verstrekt.

Potter zei het volgende:

“Nu Bitfinex langzaam van de VS wegvaart, voelde ik dat het als Amerikaan tijd was om mijn positie als lid van het executive team te heroverwegen. Het was een ongelooflijke reis gedurende de afgelopen vier jaar, en terwijl ik al mijn collega’s succes en geluk tijdens hun voortdurende inspanningen wens, kijk ik ook uit naar nieuwe kansen voor mezelf in de toekomst.”

Volgens gegevens van Coinhills is Bitfinex de op drie na grootste beurs met een omzet van ongeveer 121.000 BTC of ongeveer $750 miljoen, in de afgelopen 24 uur.

De beurs staat al geruime tijd in het middelpunt van de controverse, grotendeels vanwege de nauwe banden met Tether. Net deze week bracht advocatenkantoor Freeh Sporkin & Sullivan LLP een rapport uit waarin werd bevestigd dat het USDT-token van Tether volledig wordt ondersteund door meer dan $2 miljard aan reserves. Toch zijn sommige fracties van de cryptocurrency-community nog steeds niet overtuigd, met een ander rapport dat nieuwe geruchten de wereld in bracht door te verklaren dat USDT is gebruikt om de prijs van bitcoin op te blazen.

Bron: https://www.coindesk.com/crypto-bitfinex-chief-strategy-officer-leaves-exchange/

Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.