De subcommissie voor criminaliteit en terrorisme van de Senaat organiseert op 26 juni een hoorzitting met de naam ‘Onze verkiezingen beschermen: onderzoek naar Shell-bedrijven en virtuele valuta’s als manieren voor buitenlandse inmenging’, volgens een publicatie op de website van de Amerikaanse Senaatscommissie.

Senator van South Carolina Lindsey Graham zal toezicht houden op de hoorzitting. Andere details over de hoorzitting – inclusief een lijst met getuigen – moeten nog worden vrijgegeven.

De federale verkiezingscommissie heeft in 2014 geoordeeld dat politieke campagnes en politieke actiecomités bitcoin als een gift mogen accepteren onder de bestaande federale wetgeving. De FEC behandelt bijdragen in cryptocurrency als “schenkingen in natura” vergelijkbaar met aandelen, obligaties en andere activa, zoals eerder gemeld door CoinDesk. Er zijn echter strikte limieten voor het bedrag dat mag worden gedoneerd.

Het is mogelijk dat de hoorzitting een debat zal zien over donoren die cryptocurrencies schenken aan campagnes in de VS. Brian Forde, een voormalige senior adviseur binnen de regering van Obama die meedeed aan de Congresverkiezingen, haalde ongeveer $200.000 op met cryptocurrencies, met meer dan $5.000 uit zijn eigen wallet, meldde Politico in mei.

Misschien wel het meest spraakmakende voorbeeld was tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 toen de Amerikaanse senator en toenmalige presidentskandidaat Rand Paul bitcoin-donaties begon te accepteren.

Bron: https://www.coindesk.com/us-senate-hearing-will-look-cryptos-impact-elections/

Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.