Japan ETF Shinsei ConsenSys FSA Blockchain Exchanges zelfregulering regulering wetgeving

De financiële waakhond van Japan beveelt zes gelicentieerde cryptocurrency-beurzen
bedrijfsverbeteringen door te voeren, na inspecties die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd. Volgens een aankondiging van het Financial Services Agency (FSA) op vrijdag, beveelt de toezichthouder bitFlyer, QUOINE, BTC Box, Bit Bank, Tech Bureau en Bit Point om hun interne audit- en gebruikersbeschermingssystemen te verbeteren.
Als gevolg hiervan heeft bitFlyer aangekondigd dat het tijdelijk is gestopt met het accepteren van nieuwe klanten om de ´´bepaalde klanten´´ opnieuw te onderzoeken.
Het bedrijf vertelde CoinDesk dat ´´bitFlyer (Japan) nauw samenwerkt met de FSA en het accepteren van nieuwe klanten zo snel mogelijk zal hervatten.´´
De beurs heeft ook een aanzienlijke lijst opgeleverd met geplande verbeteringen aan verschillende systemen, waaronder dat van gebruikersbescherming, gegevensbescherming, risicobeheer, nieuwe token-lijst en meer, naar aanleiding van het bevel.
Zoals eerder gemeld door CoinDesk, lanceerde de FSA in april inspecties van gelicentieerde
platforms als onderdeel van de toegenomen controles van binnenlandse beurzen na de $ 530 miljoen hack op Coincheck eerder dit jaar.
Het nieuws van vandaag bevestigt de suggesties van vorige week dat het agentschap in actie zou komen om een ​​aantal beurzen te dwingen om hun anti-witwasprocedures te verbeteren, maar volgens de FSA-aankondiging zijn deze eisen breder.
Als gevolg van de eisen moeten de zes beurzen nu uiterlijk op 23 juli een schriftelijk rapport indienen bij de FSA over de voortgang van hun systeemverbeteringen. Totdat ze aan de volledige vereisten van de toezichthouder voldoen, zei de FSA dat de beurzen elke 10e van elke maand aanvullende rapporten moeten aanleveren.
Bron: https://www.coindesk.com/japans-financial-watchdog-orders-aml-shake-up-at-6-crypto-
exchanges/

Wessel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van crypto. Vol enthousiasme schrijft hij dagelijks over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain.