Opera App Blockchain Ledger Capital Wallet Android Crypto

Opera kondigde op 13 december tijdens het Hard Fork Decentralized-evenement zijn nieuwe, “web 3-ready” browser voor Android aan. Naast de geïntegreerde Ethereum crypto-wallet kan de browser ook communiceren met gedecentraliseerde applicaties, ook wel DApps genoemd. Het bedrijf maakte de lancering bekend via een persverklaring.

De product manager van Opera Crypto, Charles Hamel, beschreef dat de nieuwe browser Ethereum en zijn Web 3 API ondersteunt vanwege het feit dat het protocol veel ontwikkelaars heeft. “Het heeft de meeste ontwikkelaars die aan DApps werken,” aldus Hamel.

Hij ging verder met te zeggen dat de browser de “moeilijkheden” die komen kijken bij “het gebruik van crypto online” moet oplossen. Ook het gebruik van Web 3 via apps of extensies wordt makkelijker gemaakt met de nieuwe browser. Hamel voegde daar verder aan toe:

“Opera gelooft dat alle browser op een zeker moment een crypto-wallet zullen hebben. Daardoor zullen nieuwe businessmodellen ontstaan op het internet.”

Opera kondigde de plannen om een wallet te integreren voor het eerst in augustus van dit jaar aan. Het lanceerde eerder al een mobiele wallet, als onderdeel van een beta-versie van de browser. In september gaf Opera een beta-versie die met “Labs” werkte vrij, met een geintegreerde wallet, Web 3.0 ondersteuning en DApps.

Web 3.0 is een term die men vaak gebruikt wanneer men het over een nieuwe soort internet heeft. Deze nieuwe vorm zou gebruik kunnen maken van blockchain, cryptocurrencies en gedecentraliseerde computing-technologie. Opera probeert in te spelen op die ontwikkeling, en werkte daarom in september samen met de financiële dienstverlener Ledger Capital. Samen verkenden ze de mogelijkheden van blockchain met Opera’s producten.

BRONCointelegraph
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.