Op 27 mei lanceerde de CCID zijn eerste maandelijkse cryptocurrency ratingindex die 28 verschillende virtuele valuta’s en blockchains in de crypto-markt evalueert. Volgens de CCID is de index ontwikkeld op basis van drie verschillende criteria: technologie, toepassing en innovatie.

Zoals gerapporteerd door de index scoort Ethereum zeer hoog in alle drie de geanalyseerde categorieën: 80,3 in technologie, 23,7 in toepasbaarheid en 25,4 in creativiteit. De totale score behaald door Ethereum is 129,4 punten. Op de tweede plaats komt Steem met 115,9 punten, en Lisk staat op de derde plaats met een score van 104,8.

Bitcoin, de grootste cryptocurrency op de markt, staat op de 13e plaats met een score van 88,1, net als Verge.

Het Twitter-account cnLedger uploadde een tabel met de scores:

In de afgelopen maanden heeft China verschillende maatregelen genomen om de cryptocurrency-markt te beheersen en heeft het Initial Coin Offerings (ICO’s) in september 2017 verboden. Virtuele valutahandelactiviteiten zijn ook verboden.

Het is belangrijk om te vermelden dat China een van de eerste landen in de wereld was die aankondigde dat het de intentie had om een nationale cryptocurrency te creëren. Later volgden landen zoals Rusland, Venezuela en Iran met dezelfde aankondiging.

Blockchain is anders

Cryptocurrencies worden aangedreven door Blockchain-technologie, die ook kan worden toegepast in vele andere industrieën, waaronder financiën, gezondheidszorg, supply chain en vele anderen. Er zijn verschillende echte use-cases waarvoor gedistribueerde ledger-technologie (DLT) toepasbaar kan zijn. En China is een van de leidende landen in deze technologie.

In 2017 registreerde China meer dan de helft van ‘s werelds blockchain-gerelateerde octrooiaanvragen, volgens Reuters. In 2018 lijkt die trend zich voort te zetten. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de Chinese overheid probeert te begrijpen hoe cryptocurrencies werken, hoe ze worden ontwikkeld en wat ze te bieden hebben.

Ethereum is geselecteerd als het netwerk met de op een na hoogste score in technologie, de beste score in toepasbaarheid en een zeer goede score op het gebied van innovatie. De index heeft geen correlatie met de marktkapitalisatie van de cryptocurrencies. Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash hebben geen goede posities in de ranglijst die is ontwikkeld door de CCID. Zij staan op de 21e, 17e en 25e plaats. EOS is niet aanwezig in het rapport.

Sinds het begin van het jaar brengt Weiss Ratings, een belangrijk en onafhankelijk ratingbureau, maandelijks rapporten uit over de verschillende beschikbare virtuele valuta. Volgens haar laatste rapport heeft Ethereum een B-rating wat betekent dat het als ‘goed’ wordt geclassificeerd met een negatief toekomstperspectief.

Zoals het ratingbureau uitlegt, heeft Ethereum een sterke kant wat betreft adoptie. Andere virtuele valuta missen deze interessante functie en daarom kunnen ze niet slagen op de markt.

Bron: Ethereumworldnews

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.