ProgPOW Zether Buterin Visa Ethereum ProgPOW ICO Sharding Casper Buterin ETH Constantinople

De Universiteit van Basel heeft een eredoctoraat toegekend aan Ethereum (ETH)-medeoprichter Vitalik Buterin. Dit blijkt uit een officiële verklaring op de website van de universiteit.

De faculteit Economie en Bedrijfskunde van de oudste universiteit van Zwitserland bekroont Buterin op grond van zijn “uitstekende prestaties op het gebied van cryptocurrencies, smart contracts en het ontwerp van instellingen”. Dit schreef de universiteit in een recente tweet op het officiële Twitter-account.

buterin_ethereum_eth
Het eredoctoraat van de faculteit economie werd toegekend aan Vitalik Buterin door decaan Prof. Dr. med. Aleksander Berentsen. Bron: Universität Basel

Decaan Aleksander Berentsen reikte het eredoctoraat uit. Hij is naast decaan ook hoogleraar economische theorie.

De universiteit van Basel vermeldde onder andere de “baanbrekende” bijdrage van Buterin aan het bevorderen van het idee van decentralisatie. Ook zijn “aandeel in de digitale revolutie” benoemde de universiteit. De faculteit benadrukte ook dat Buterin “zijn wetenschappelijke artikelen schreef zonder ooit naar een universiteit te zijn gegaan”.

Branden in de hel

In juli 2018 bekritiseerde de medeoprichter gecentraliseerde beurzen. Hij verklaarde onder andere dat dergelijke instellingen “in de hel zullen branden”. Hij bevestigde daarmee zijn sterke positieve houding ten opzichte van decentralisatie.

Begin november onthulde Buterin enkele details van de aankomende upgrade van het Ethereum-netwerk. Ethereum 2.0 heet “Serenity” en zal naar verluidt meerdere Ethereum-projecten omvatten die sinds 2014 zijn verzameld. Buterin zei alleen dat de upgrade “niet zo ver weg” is, maar gaf echter geen specifieke datum.

Ethereum werd in de zomer van 2015 gelanceerd en is intussen een van de ​​grote cryptocurrencies. Het is een openbaar blockchain-platform met smart contracts en een basis voor gedecentraliseerde applicaties (DApps).

De altcoin is op dit moment de derde grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie. Ripple (XRP) nam onlangs de tweede positie van Ethereum over. ETH zag zijn hoogste prijs ooit van $1.400 midden januari. De prijs daalde vervolgens echter snel weer. Ethereum is op dit moment zo’n $117 waard.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.