St Petersburg Constantinople ETH Ethereum Hard fork Blockchain Mainnet Crypto Altcoin

De twee upgrades van het Ethereum-netwerk worden deze week doorgevoerd. Constantinople en St. Petersburg waren oorspronkelijk twee losse upgrades, maar zijn door meerdere vertragingen samengevoegd. Ethereum deed de aankondiging op 22 februari in een blogpost.

De updates zullen, om precies te zijn tijdens block 7.280.000, activeren. De schatting is dat dit block op 28 februari wordt gemined. Dit kan echter een of twee dagen voor of na deze datum zijn aangezien het minen van blocks soms sneller of juist slomer gaat.

Constantinople zou oorspronkelijk in januari activeren, maar door de ontdekking van een kwetsbaarheid in de beveiliging is de upgrade uitgesteld. De upgrade brengt een aantal verbeteringen op onder andere het gebied van efficiëntie van het netwerk.

Daarnaast wordt ook de difficulty bomb uitgesteld. Dit is een mechanisme dat er uiteindelijk voor moet zorgen dat miners geen blocks meer kunnen minen op het moment dat Ethereum overstapt op het Proof-of-Stake (PoS)-algoritme. Aangezien dit algoritme nog niet geïmplementeerd wordt tijdens deze upgrade wordt de difficulty bomb uitgesteld. Er is voor gekozen om de difficulty bomb met 12 maanden uit te stellen.

Constantinople zal ook de block-rewards met een derde verlagen, van 3 ETH naar 2 ETH. Deze verlaging is om onder andere inflatie van ETH te remmen. De laatste keer dat een “thirdening” plaatsvond was tijdens de Byzantium hard fork eind 2017. Toen ging de block-reward van 5 ETH naar 3 ETH.

De St. Petersburg upgrade zal alleen een eerdere upgrade verwijderen. Het gaat hier om Ethereum Improvement Proposal 1283.

De meeste grote crypto-beurzen zoals Binance, Coinbase en Kraken ondersteunen de komende upgrades. Zij zullen, samen met Ethereum, de upgraden in goede banen leiden.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.