ProgPOW Zether Buterin Visa Ethereum ProgPOW ICO Sharding Casper Buterin ETH Constantinople

De ontwikkelaars van Ethereum (ETH) zijn het eens geworden over de implementatie van een nieuw algoritme. Dit algoritme moet ervoor gaan zorgen dat ASIC-miners niet meer kunnen minen op het platform. De ontwikkelaars werden het eens met elkaar over de implementatie van het algoritme tijdens de wekelijkse meeting op 15 maart.

Het ProgPow-algoritme sluit zogenaamde Application Specific Integrated Cirtuit (ASIC)-miners buiten de blockchain. Deze machines zijn bijzonder goed in een specifieke taak, in dit geval het minen van blocks.

Als gevolg van het grote voordeel dat deze miners hebben ten opzichte van GPU- en CPU-miners wordt het niveau van decentralisatie van een blockchain aangetast. Daarbovenop komt nog het feit dat ASIC-apparaten over het algemeen vrij duur zijn. Dit betekent dat alleen grote bedrijven deze apparaten in grote partijen tegelijk aanschaffen. Ook dit komt niet ten goede van de decentralisatie van een blockchain-netwerk.

De ontwikkelaars van Ethereum waren het eerder ook al eens geworden over ProgPow. Zij besloten de implementatie echter uit te stellen zodat de code van het algoritme eerst goed onderzocht kon worden door een audit-bedrijf. Het geduld van sommige ontwikkelaars lijkt echter op te raken. Zo zei een ontwikkelaars:

“We gaan terug naar onderwerpen die ons maanden geleden al vermoeide! We hebben besloten dat het enige probleem is of er fouten of achterdeuren in het algoritme zitten, dat soort dingen. […] Het is geen discussie tussen de GPU-miners en ASIC-miners. Die discussie zal zich na verloop van tijd uitrollen.”

Nu de ontwikkelaars het nogmaals met elkaar eens lijken te zijn, is het vrijwel zeker dat zij het ProgPow-algoritme zullen implementeren op de Ethereum-blockchain. Het is echter nog niet duidelijk wanneer dit precies zal gebeuren, maar hoogstwaarschijnlijk zal dit tijdens een upgrade in de vorm van een hard fork gebeuren.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.