ProgPOW Zether Buterin Visa Ethereum ProgPOW ICO Sharding Casper Buterin ETH Constantinople

Al lange tijd onderzoeken de ontwikkelaars van Ethereum de mogelijkheid om het mining algoritme van Ethereum aan te passen. Het doel van een dergelijke upgrade is om ASIC-miners minder macht te geven op de Ethereum-blockchain.

De zogenaamde ProgPow-upgrade werd uitgesteld door de ontwikkelaars tijdens een conference call tussen onder andere Greg Colvin, Danno Ferrin en andere kernontwikkelaars van Ethereum. Volgens hen zijn er nog meer audits nodig om na te gaan welke impact de upgrade precies zal hebben op het netwerk.

ProgPOW vs ASIC?

Door de upgrade zouden ASIC miners minder macht krijgen, waardoor meer consumentvriendelijke apparaten ook een kans zouden krijgen om te minen. Grote bedrijven gebruiken namelijk vooral ASIC miners aangezien deze veel meer rekenkracht hebben dan GPU miners.

Omdat grote bedrijven vooral ASIC miners gebruiken kan de mate van decentralisatie van een netwerk daarnaast in gevaar komen. En aangezien decentralisatie voor Ethereum en veel andere cryptocurrencies een van de fundamenten is, is dit een probleem.

Sommige ontwikkelaars stellen de upgrade echter met tegenzin uit aangezien ze graag duidelijkheid willen verschaffen aan gebruikers van het netwerk. Zo zei Covin:

“Ik zou graag vandaag beslissen, maar ik ben geen expert. Ik wacht graag op de audit, maar ik ben niet blij om deze beslissing pas in mei of zo te nemen. Heel veel mensen zouden het graag willen weten, zodat ze verder kunnen met hun bedrijf. ‘Ga ik $ 1.000 uitgeven om een rack met CPU’s te kopen of niet?'”

De ontwikkelaars willen daarnaast meer feedback vanuit de community ontvangen voordat ze een dergelijke beslissing nemen. Tot wanneer de upgrade is uitgesteld is niet duidelijk.

BRONCoindesk
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.