ProgPOW Zether Buterin Visa Ethereum ProgPOW ICO Sharding Casper Buterin ETH Constantinople

Leden van het open-sourceontwikkelingsteam van Ethereum hebben overeenstemming bereikt over het moment van activering van Constantinopel. Dit is een voorgestelde codewijziging die gebruikers de mogelijkheid biedt de blockchain bij te werken om extra functies toe te kunnen voegen.

Tijdens een tweewekelijkse vergadering op vrijdag hebben de ontwikkelaars een akkoord bereikt over block 7.080.000 op de Ethereum-blockchain. Op dat moment kunnen gebruikers kiezen om te upgraden naar de nieuwe code. Simpel gezegd: als gebruikers de wijziging accepteren door hun software te upgraden, gaat de update live zodra dat block wordt gemined.

Volgens schattingen van releasemanager voor de Parity-client, Afri Schoedon, betekent dit dat Constantinopel naar verwachting tussen 14 en 18 januari live gaat. De ontwikkelaars introduceren het blocknummer naar verwachting in de volgende reeks software-updates.

Martin Holst Swende, beveiligingslead bij de Ethereum Foundation en de go-ethereum-client, zei dat de go-ethereum-softwareversie ook een noodschakelaar zal bevatten. Daarmee kan de client de upgrade uitstellen, in het geval van onverwachte problemen.

De ontwikkelaars wilden Constantinople oorspronkelijk in november lanceren. Het brengt een groot aantal ontwerpwijzigingen, gericht op het stroomlijnen van de code van het platform. Daarnaast probeert het de zogenaamde “moeilijkheidsbom” 18 maanden uit te stellen. De upgrade verlaagd ook de mining-beloning van 3 ETH naar 2 ETH per block.

ProgPoW en Ethereum 1x

Tijdens de meeting spraken de ontwikkelaars ook over ProgPoW, een voorgestelde wijziging in het onderliggende proof-of-work-algoritme van Ethereum. De wijziging zou het gebruik van gespecialiseerde mining-hardware, bekend als ASICs, blokkeren van het netwerk. Hoewel de voortgang in de ProgPoW-implementatie soepel verloopt, hebben ontwikkelaars erop aangedrongen dat er nog geen beslissing is genomen over de opname in voorgestelde software-upgrades.

“We willen eerst de opties bekijken, we beslissen later,” zei Swende.

Ontwikkelaars bespraken ook ethereum 1x, een andere upgrade die zij in 2019 willen implementeren. Verscheidene werkgroepen gaven een overzicht van hun voortgang, maar benadrukten dat de ontwikkeling zich in een vroeg stadium bevindt.

“ProgPoW is niet iets wat we gegarandeerd zullen gaan doen. Datzelfde geldt voor de andere werkgroepen die we vandaag bespraken,” aldus Hudson Jameson, communications officer van de Foundation.

Jameson zei na discussies op sociale media dat meetings rondom de routekaart van Ethereum 1x upgrade nu openbaar zullen worden gehouden. De vorige meeting over het onderwerp is niet geregistreerd.

“We gaan nu open vergaderingen houden,” zei Jameson.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.