ProgPOW Zether Buterin Visa Ethereum ProgPOW ICO Sharding Casper Buterin ETH Constantinople

De Enterprise Ethereum Alliance, afgekort EEA, gaat een “token taskforce” opzetten. De taskforce moet onder andere bedrijven gaan helpen bij het tokenizen van activa. De EEA bevestigde dit nieuws op 13 februari aan Cointelegraph.

De EEA is een alliantie dat uit zo’n 500 leden bestaat en zich richt op het ontwikkelen van verschillende blockchain standaarden. Zo ondersteunt het bedrijven bij de overstap naar de Ethereum-blockchain.

De alliantie kondigde in oktober 2018 aan ook de samenwerking aan te gaan met een andere blockchain-alliantie; Hyperledger. Hyperledger werd opgericht door de Linux Foundation en richt zich ook op grote bedrijven. De twee zullen samenwerken om blockchain-adoptie door bedrijven verder te versnellen.

Met de aangekondigde token taskforce wil EEA bedrijven gaan helpen bij tokenizen van bedrijven. Daarnaast hoopt met dit initiatief het vertrouwen van bedrijven in de technologie te vergroten. Directeur Ron Resnick zei over het initiatief:

“Het gaat zich richten op ondersteuning voor vervangbare ERC-20 en niet-vervangbare ERC-721-tokens.”

De EEA zal daarnaast een nieuw kantoor in China gaan openen. China is niet bepaald een crypto-vriendelijk land, maar de overheid is wel bijzonder geïnteresseerd in blockchain-technologie.

Naast het ontwikkelen van standaarden en het ondersteunen van bedrijven, wil de alliantie de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains gaan verbeteren. De interoperabiliteit tussen blockchains wordt gezien als een van de cruciale factoren die zullen bepalen of de technologie op de lange termijn succesvol wordt.

Resnick gaf aan dat de alliantie de taskforce “in de eerste helft van dit jaar” zal gaan opzetten. Wanneer de taskforce precies aan het werk zal gaan is echter nog niet duidelijk.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.