Ethereum ETH Ernst Young Big Four Audit Accountancy Zero-knowledge Proof Privacy

Een vermeend “consensusprobleem” tijdens het testen van de hard fork van Ethereum, Constantinople genaamd, heeft ertoe geleid dat een testnet niet bruikbaar was. Dit bleek uit een tweet van het Ethereum block-infrastructuurbedrijf Infura op 13 oktober.

De tweet van Infura adviseert ontwikkelaars dus andere testnetwerken te gebruiken. De ontwikkelaarscommunity van Ethereum onderzoekt het probleem op dit moment.

Meerdere Ethereum-ontwikkelaars meldden dat de hard fork op 13 oktober actief werd op het Ropsten-testnet bij blok 4.230.000.

Tijdens de tests ontstond er een “consensusprobleem op Ropsten”. Ethereum-ontwikkelaar Afri Schoedon tweette vervolgens dat er “geen constantinople in 2018 zal komen”. Hij voegde daaraan toe: “We moeten het onderzoeken.”

Schoedon zei vervolgens op 14 oktober dat de Ethereum-ontwikkelaars het met elkaar eens waren geworden dat ze “Constantinople dit jaar niet kunnen activeren als er grote problemen zijn op Ropsten”. Het volgende overleg over het onderwerp staat voor vrijdag 19 oktober gepland.

De Constantinople hard fork is een systeembrede Ethereum-update, ontworpen met de bedoeling om de efficiëntie van het netwerk te vergroten.

Eerder dit jaar opende Ethereum-ontwikkelaar Piper Merriam een ​​Ethereum Improvement Proposal (EIP). Hierin stelt hij voor om ASIC-miners buitenspel te zetten. Deze mining-apparaten vergaren namelijk een steeds centralere mining-macht.

Op moment van schrijven is Ethereum $197 waard, een daling van ongeveer 1,5 procent in de afgelopen 24 uur.

BRONCointelegraph
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.