ProgPOW Zether Buterin Visa Ethereum ProgPOW ICO Sharding Casper Buterin ETH Constantinople

De twee upgrades voor de Ethereum-blockchain zijn eindelijk geactiveerd. Sinds gisteren rond 21:00 zijn Constantinople en St. Petersburg officieel actief waardoor verschillende Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) voor iedereen beschikbaar zijn.

Tot nu toe lijkt de hard fork soepel te zijn verlopen. Volgens Fork Monitor is iedereen overgestapt op de nieuwste versie van de blockchain, en er is dus geen kleine groep miners die zich vasthoudt aan de oudere versie.

Dit was wel het geval in 2016, toen een groep miners het niet eens was met de voorgestelde verbeteringen. Zij splitsten zich na de hard fork van de originele Ethereum-blockchain af en gingen verder als Ethereum Classic (ETC).

Om de hard fork goed te laten verlopen moesten alle clients hun software twee weken voor de geplande hard fork al upgraden. De verbeteringen werden toen nog niet geactiveerd, maar de software upgrade bevatte de code waarmee alle clients tegelijkertijd op bloknummer 7.280.000 overstapten op de nieuwste versie van de blockchain. CEO van de blockchain en wallet tool MyCrypto legt uit:

“Ongeveer twee weken voor de fork voert iedereen een upgrade uit van de software, maar geen van de nieuwe functies is dan nog ingeschakeld, en vervolgens activeert iedereen op hetzelfde bloknummer de nieuwe functies.”

Met de hard fork worden verschillende EIP’s doorgevoerd. Daarnaast deactiveert St. Petersburg een aantal functies van de oorspronkelijke Constantinople upgrade. Dat komt omdat Constantinople kwetsbaarheden bevatte waarmee een hacker mogelijk smart contracts kon misbruiken om eindeloos veel ETH te ontvangen (reentry attack).

In de aanloop van de hard fork steeg de ETH-koers van $132,6 naar $138,31. De huidige prijs van ethereum is $137,59 na een lichte daling van 0,28% in de afgelopen 24 uur.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.