ProgPOW Zether Buterin Visa Ethereum ProgPOW ICO Sharding Casper Buterin ETH Constantinople

Ontwikkelaars willen op 16 januari Constantinopel gaan lanceren. Dit is de aankomende hard fork van het Ethereum-netwerk.

De upgrade voor ‘s werelds op één na grootste blockchain zou oorspronkelijk in november plaatsvinden. De upgrade brengt een groot aantal ontwerpwijzigingen met zich mee, gericht op het stroomlijnen van de code van het platform in een poging de prestaties te verbeteren. Toch ging de lancering in november echter niet door, vanwege onverwachte problemen met de testrelease. Daardoor was een langere ontwikkelingsperiode noodzakelijk.

De nieuwe datum van 16 januari werd overeengekomen middels een niet-bindende mondelinge overeenkomst. Het is dus nog geen definitieve datum. De ontwikkelaars zeiden tijdens de meeting dat Constantinopel nogmaals zou kunnen worden uitgesteld als er meer problemen ontstaan.

“We kunnen alleen maar zeggen dat het midden januari is, het maakt geen verschil of we een datum kiezen of niet. We kunnen altijd uitstellen”, merkte de centrale ontwikkelaar Péter Szilágyi op.

“Difficulty bomb” komt dichterbij

Tijdens het gesprek deelde ontwikkelaar Lane Rettig ook een onderzoek over de zogeheten “difficulty bomb”, of moeilijkheidsbom, van Ethereum. De moeilijkheidsbom is een algoritme in de code van Ethereum waardoor blocks steeds moeilijker te minen worden. Het werd ingesteld als stimulans voor het aanmoedigen van regelmatige updates van het netwerk.

Volgens Rettig zal de moeilijkheidsbom vanaf januari merkbaar zijn. Tegen april of mei van volgend jaar zouden de block-tijden op kunnen lopen tot 30 seconden.

“Dus we hebben tijd, er is geen kritische zorg,” zei Rettig.

Constantinopel vertraagt ​​de moeilijkheidsbom voor nog eens 18 maanden. Daarnaast zal ook de Ethereum mining-beloning verlagen, van 3 ETH naar 2 ETH per block. Bovendien bevat de upgrade verschillende optimalisaties voor de onderliggende Ethereum-code.

Of ProgPoW zal worden opgenomen in Constantinopel werd niet besproken tijdens de meeting. ProgPow is een aanpassing die ethereum mining standaardiseert voor algemene hardware. Daarmee zijn gespecialiseerde ASIC-miners geblokkeerd. Ontwikkelaars meldden echter problemen met de implementatie ervan en verklaarden dat de formele specificatie van de code onvolledig is.

Szilágyi meldde verder dat de upgrades van Constantinople-software die de hard fork implementeren voor het einde van het jaar bekend maken.

“Alle clients zouden voor Kerstmis een stabiele versie moeten uitbrengen met het “baked in” block-nummer”, zei Szilágyi.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.