Alexis Ohanian, mede-oprichter van Reddit, zegt dat hij verwacht dat de prijs van Ethereum (ETH) in 2018 $15.000 zal bedragen, meldt Fortune op 2 mei.

Ohanian, die nu fulltime bij het venture capital (VC)-bedrijf Initialised Capital werkt, zei in een interview: “Aan het eind van het jaar zal de waarde van Bitcoin $20.000 zijn. En Ethereum zal $15.000 waard zijn. Fijn, nu kunnen mensen me erop aanspreken als ik ongelijk heb.” Hij zei dat hij optimistisch is over ETH omdat “mensen er echt op bouwen”.

Mocht de voorspelling van Ohanian kloppen, dan zou de ETH-marktkapitalisatie stijgen van $67 miljard naar bijna $2,5 biljoen, terwijl Bitcoin zich zou herstellen tot de recordprijs van vorig jaar met een marktwaarde van $ 340 miljard.

Ohanian’s bedrijf, Initialised Capital, heeft meer dan $250 miljoen aan vermogen in beheer en heeft geïnvesteerd in Coinbase, de grote cryptocurrency-beurs. Ohanian zei in het interview dat investeren in opkomende en innovatieve technologie een prioriteit is voor het bedrijf. Hij voegde eraan toe dat de blockchain, hoewel veelbelovend, een tot twee jaar nodig heeft om zijn ware potentieel te bereiken:

“Dit jaar draait alles om de blockchain. Het grootste deel is hype en onzin, net zoals het geval was bij. Het meeste van de echt essentiële basisinfrastructuur, op protocol-niveau, rond de software en blockchains zal het komende jaar of twee moeten worden opgebouwd zodat we echt het Web 3.0 kunnen zien, waar we allemaal zo naar uitkijken … Dit zijn de dingen waarvan Ik denk dat het de basis zal leggen voor een heel ander, veel beter internet.”

Ohanian verkocht Reddit aan uitgeverij Conde Nast in 2006 voor een niet bekendgemaakt bedrag dat tussen de $10 en $20 miljoen zou liggen.

In april voorspelde de CEO van het onafhankelijke financiële adviesbureau DeVere Group, Nigel Green, dat de ETH-prijs tegen het einde van 2018 ongeveer $2.500 zou bedragen. Green zegt dat de verviervoudigde toename een gevolg zal zijn van de toenemende acceptatie van ETH en het gebruik van smart contracts.

Bron: Cointelegraph

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.