Ripple (XRP) is een toonaangevende internationale betalingsoplossing in de blockchain-industrie. De cryptocurrency deed het uitzonderlijk goed in 2017 en overtrof toen zowel Bitcoin (BTC) als Etheruem (ETH). Hoewel het voor Ripple (XRP) misschien moeilijk lijkt om dergelijke winsten in 2018 te laten zien, lijkt het zeer waarschijnlijk dat Ripple (XRP) in 2018 zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) opnieuw zal overtreffen.

Het eerste waar je aan denkt wanneer jeaan Ripple (XRP) denkt is: “Het is zijn tijd ver vooruit.” Dit is al het geval sinds zijn lancering in 2012. Ripple heeft als bedrijf velen verrast met hoe agressief en tactvol ze de markt hebben veroverd en hun voet aan de grond hebben gekregen. Het is ook verrassend om te zien hoe ze het ondanks alle negatieve campagnes om het als bankmunt of gecentraliseerde munt te bestempelen zo goed hebben gedaan. Terwijl Ripple (XRP) het onderwerp is geweest van veel verhitte discussies tussen crypto-enthousiasten, waaronder de crypto aardig leed, bleef het ‘t goed doen, zelfs zonder de ondersteuning van populaire beurzen zoals Coinbase en Gemini. Ripple (XRP) is ook succesvol in het creëren van samenwerkingen. Dat is grotendeelsmogelijk dankzij de inspanningen van een uiterst competent en vastberaden team dat met passie aan het project werkt.

De meesten van ons leggen tegenwoordig veel de nadruk op smart contracts. Toch zou het voor velen een verrassing zijn dat Ripple (XRP) feitelijk een van de eerste projecten was die smart contracts implementeerde. Dat platform, geïntroduceerd in 2015, heette Codius. In die tijd had het niet veel succes omdat het zijn tijd ver vooruit was en het bedrijf ervoor koos om zijn energie te spenderen aan operaties waar een grotere vraag naar was. Het project werd dus voor een tijdje stopgezet. Het is echter weer nieuw leven ingeblazen door Ripple en zal dienen als een smart contract platform voor applicaties die zijn gebouwd op de Ripple-blockchain.

Ripple lanceerde ook een nieuw project, Xpring, in de hoop nieuwe startups te helpen bouwen op de Ripple blockchain. Het bedrijf heeft aangekondigd te zullen investeren in nieuwe projecten die zijn opgestart door ondernemers om bedrijven te helpen groeien op de XRP Ledger. Vorig jaar stelde Ripple CTO, Stefan Thomas, tijdens een Q/A-sessie op Quora dat 2018 het jaar van de Interledger zou kunnen zijn. We hebben ook Ripple (XRP) samenwerking aan zien gaan met een toenemend aantal banken en bedrijven voor betalingsoplossingen, terwijl Bitcoin (BTC) zich in een correctiefase bevond. Om die reden werd al dat positieve nieuws niet in de prijs van Ripple (XRP) weerspiegeld.

Ripple (XRP) had een van de steilste correcties in de cryptocurrency-markt. De prijs daalde van een hoogtepunt van $3,32 naar een dieptepunt van $0,49. Dit heeft heel wat Ripple (XRP)-liefhebbers verrast, maar interessant genoeg houden de meesten hun XRP vast. Een groot aantal XRP-investeerders zijn hodlers en geen traders. Ze lijken erop te vertrouwen dat de prijs zich zal herstellen en nieuwe hoogtepunten zal bereiken. Ripple heeft onlangs ook het XRP-logo gewijzigd naar een meer premium-look. De prijs handelt momenteel in de buurt van $0,70 en biedt ruimte voor verdere stijging. Als Ripple (XRP) in hetzelfde traject blijft handelen, is de kans groot dat het tegen het einde van 2018 weer beter zal presteren dan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Bron: CryptodailyUK

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.