ProgPOW Zether Buterin Visa Ethereum ProgPOW ICO Sharding Casper Buterin ETH Constantinople

Een van de bekendste oprichters en ontwikkelaars Vitalik Buterin stelt een nieuw soort transactievergoeding voor. Buterin wil hiermee de ontwikkeling van wallets en clients op het Ethereum-netwerk stimuleren. De vergoeding zou $2 miljoen per jaar op kunnen leveren voor ontwikkelaars.

In een tweet schreef Buterin dat hij een “norm overweegt waarmee clients en wallets 1 gwei/gas per transactie in rekening mogen brengen”. Gas, ook wel gwei, is wat een gebruiker van het Ethereum-platform betaalt voor het gebruik van rekenkracht van het netwerk. Een vergoeding van 1 gwei zou neerkomen op ongeveer $0,01.

Toch zou een kleine vergoeding per transactie van 1 gwei in totaal $2 miljoen per jaar opbrengen. Dit geld mag vervolgens alleen naar de ontwikkeling van de wallets en clients:

“Ten koste van een stijging van de transactiekosten van slechts 7 procent zou dit tot [$2 miljoen per jaar] opbrengen voor duurzame, niet institutioneel bevooroordeelde, marktgebaseerde financiering voor ontwikkelaars van clients/wallets. Ter referentie, dat zou alle subsidies van de [Ethereum Foundation] tot nu toe dekken … met ruimte over.”

Niet iedereen is het eens met Buterins voorstel. Sommige leden uit de community haalden de crypto-wallet MultiBit aan. Die wallet zou geprobeerd hebben een dergelijke vergoeding te implementeren maar faalde daarin. “Gebruikers waren niet bereid een vergoeding te betalen voor iets wat eerder gratis was”, aldus Ken Hodler op Twitter.

Of het voorstel om een norm in te stellen waarmee clients en wallets een vergoeding kunnen rekenen zal worden aangenomen is op dit moment nog niet duidelijk. Volgens Buterin was de feedback die hij vanuit de community ontving met betrekking tot het voorstel “over het algemeen bemoedigend”.

BRONCoindesk
Wessel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van crypto. Vol enthousiasme schrijft hij dagelijks over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain.