Ripple Twitch Cryptocurrency Bitcoin BTC XRP TRX ETH Twitch Amazon Streamlabs Coinbase Bitpay

Een nieuwe stablecoin op de Ethereum-blockchain combineert de krachten van zowel Bitcoin als Ethereum in 1 nieuwe crypto. “Wrapped BTC” is een ERC-20 token die gelinkt is aan BTC, en dat biedt verschillende voordelen.

Het doel van WBTC is om “de liquiditeit van Bitcoin naar het Ethereum ecosysteem te halen, voor zowel financiële applicaties als gedecentraliseerde beurzen”. De stablecoin is gelinkt aan Bitcoin. Dit betekent dat dezelfde hoeveelheid BTC als WBTC op de Bitcoin-blockchain wordt gereserveerd. Hiermee blijft de waarde van de crypto gelijk aan die van Bitcoin.

De bedrijven achter de nieuwe stablecoin zijn de startups Kyber Netwerk en Republic Protocol. Daarnaast speelt cryptocurrency-vermogensbeheerder BitGo ook een rol binnen het project. De CTO van BitGo, Benedict Chan zei over WBTC:

“Met WBTC heb je de stabiliteit van Bitcoin en de flexibiliteit van Ethereum in handen”

Het project kun je het beste vergelijken met de Amerikaanse dollar, toen je die nog voor fysiek goud kon inwisselen. Goud is stabiel in waarde, maar is niet flexibel wanneer het aankomt op het betalen voor diensten of goederen. Met de introductie van munten en biljetten die direct gelinkt zijn aan de waarde van goud, is het opeens een stuk gemakkelijker om transacties uit te voeren.

In dit geval is Bitcoin het goud aangezien het een relatief stabiele cryptocurrency is, maar Ethereum biedt meer mogelijkheden binnen haar netwerk. Op die manier kunnen financiële applicaties en eventueel gedecentraliseerde beurzen gebruik maken van de stabiliteit die Bitcoin biedt.

Echter is het project volgens Ethereum oprichter Vitalik Buterin enigszins gecentraliseerd. Dit is omdat een select aantal deelnemers over de creatie en vernietiging van WBTC-munten gaat:

“Het fundamentele ontwerp van WBTC en de blijvende inzet van alle leden voor openheid zullen de essentiële bouwstenen vormen voor een transparant proceskader en een bestuursstructuur … WBTC zal een gemeenschapsgestuurd initiatief blijven.”

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.