Gibraltar Exchange Blockchain-Beurs Licentie Blockchain Beurs

De blockchain-beurs van de Gibraltar Stock Exchange krijgt de officiële goedkeuring van de financiële toezichthouder van het schiereiland.

De Blockchain Exchange (GBX) in Gibraltar heeft donderdag aangekondigd dat de Gibraltar Financial Services Commission (GFSC) haar een licentie verleend. Dit gebeurt onder het nieuwe wettelijke kader voor distributed ledger technology (DLT) van het rechtsgebied. Het beweert de eerste beurs te zijn die een ​​gereguleerde blockchain-beurs heeft.

De GBX werd in juli gelanceerd als een token verkoopplatform van “institutioneel niveau”. Het biedt momenteel een aantal paren tegen USD aan. De beurs gaat in de toekomst meer fiat-opties en handelsparen aan haar aanbod toevoegen.

“De licentie die is verkregen door de GBX is een Categorie 3-licentie. Dit is de hoogste categorie die kan worden toegekend binnen het regelgevingskader van DLT,” aldus de beurs.

CEO Nick Cowan gaf als commentaar:

“Gibraltar heeft de juiste mix van verstandige en ondersteunende wetgeving gevonden. Dit heeft geholpen de jurisdictie als een belangrijke locatie voor de wereldwijde cryptocurrency-markt te positioneren. Blockchain-bedrijven kunnen hier tot bloei komen.”

De GFSC kondigde in januari van dit jaar het DLT-regelgevingskader aan. Het verplichtte  verschillende blockchain-ondernemingen om een licentie te hebben. In het bijzonder gaat het om blockchain-bedrijven die “waarden van anderen te bewaren of overdragen”. Een goed voorbeeld is de blockchain-beurs die nu een licentie heeft gekregen.

In maart gaf de regering van Gibraltar aan dat zij ook van plan is initial coin offerings (ICO’s) te reguleren. Daarnaast zei het dat de meeste tokens onder de wetgeving van Gibraltar of de EU niet als effecten worden beschouwd.