Binance SIngapore Beta Crypto Exchange CZ

De cryptocurrency-beurs Binance bood donderdag een eerste blik op zijn nieuwe gedecentraliseerde beurs (DEX).

Binance, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurzen qua handelsvolume, kondigde in maart al aan dat het van plan is een nieuwe openbare blockchain te lanceren met het oog op de ontwikkeling van de Binance Chain. Dit is een platform voor het overdragen en verhandelen van verschillende crypto-activa zonder een gecentraliseerde operator. Deze week deed CEO Changpeng Zhao een eerste demonstratie van de Decentralized Exchange en de Binance Chain.

“Vandaag heb ik iets heel spannends om met jullie te delen. Dit zal de eerste demo zijn voor de Binance Decentralized Exchange, de Binance Chain,” vertelde Zhao aan de kijkers.

Zhao legde uit dat zijn team van ontwikkelaars voorloopt op schema. Hij zei tijdens de demonstratie: “Ik dacht dat dit een tot twee maanden later zou gebeuren, maar nogmaals, het team leverde vroeger dan verwacht.”

De meerderheid van de demo beelden waren beelden van een command line terminal die werd uitgelegd door een van de ontwikkelaars van de Binance Chain. De basisprincipes van het uitgeven, noteren en verhandelen van crypto-activa op de gedecentraliseerde centrale werden ook getoond.

Zhao dringt erop aan dat het product nog steeds in de “vroege ontwikkelingsfase” is, eraan toevoegend dat:

“Er moet nog heel wat werk worden verzet om van [dit] een eindproduct te maken. Het team werkt er zeer hard aan, maar dit is een belangrijke mijlpaal voor Binance Chain.”

Zorgen rondom beveiliging

Andere concurrenten van de beurs, zoals cryptocurrency-beurs Huobi, kondigden in juni vergelijkbare plannen aan om de creatie van een open-source blockchain-protocol te financieren. Ook dit zou op een dag evolueren naar een op zichzelf staande gedecentraliseerde beurs.

En hoewel er momenteel gedecentraliseerde beurzen zijn op de crypto-markt, laten de gegevens van het analysebedrijf Alethio zien dat de meeste van hen enige vorm van centralisatie in hun model hebben ingebouwd.

Het sentiment rondom de beveiliging van gedecentraliseerde beurzen als geheel heeft echter een klap gekregen. De gedecentraliseerde crypto-beurs met de naam Waves werd, na een anderhalf jaar durende betaperiode, bijna onmiddellijk na zijn lancering gehackt.

Bron: Coindesk

Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.