Binance Hackathon KYC Chainalysis Crypto Exchange Blockchain AML

Er zijn veel tegenstrijdige meningen als het gaat om initial coin offerings (ICO’s). Sommigen zien het als een positieve trend, terwijl anderen geloven dat deze industrie enorm overgewaardeerd is. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, is ervan overtuigd dat deze industrie absoluut noodzakelijk is.

De ICO-Industrie Ligt Onder Vuur

Sinds kort is duidelijk geworden dat de meeste toezichthouders niet pro-ICO zijn, met uitzondering van enkele regio’s zoals Zwitserland en Malta. Meer in het bijzonder treedt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hard op tegen illegale ICO’s. De regering van Zuid-Korea en China hebben ook streng beleid opgesteld voor ICO’s. Andere landen zijn nog steeds aan het uitzoeken hoe deze populaire industrie aangepakt moet worden. Zhao is er echter van overtuigd dat ICO’s zullen blijven. Ze zijn broodnodig om een nieuw idee op te kunnen starten.

Dat is een vrij interessante verklaring, gezien alle regeldruk die plaatsvindt. Zonder regelgeving zullen ICO’s altijd een onbetrouwbare uitstraling hebben. Er zijn steeds meer gevallen van oplichting in deze specifieke industrie. Het uitbannen van die slechte elementen zal automatisch meer legitimiteit brengen in het bedrijfsmodel van ICO’s. Zhao is het ermee eens dat sommige dingen vroeg of laat moeten veranderen. Het bedrijfsmodel blijft echter een goede optie voor starters.

Vergeleken met reguliere middelen om fondsen te werven, is een ICO volgens Zhao nog steeds toegankelijker. In vergelijking met traditionele VC’s, is er weinig wrijving en zijn er weinig problemen om mee te dealen. Ondanks het gebrek aan actieve regelgeving doen sommige projecten hun best om zich te houden aan de meeste traditionele richtlijnen. Het laat zien dat er een oprechte interesse is in het verder legitimeren van deze industrie.

Binance CEO Ziet een Mooie Toekomst voor ICO’s

Er zijn meerdere redenen waarom ICO’s zo aantrekkelijk blijven. Ondernemers kunnen van deze methode profiteren, omdat het veel gedoe met betrekking tot het inzamelen van geld onnodig maakt. Iedereen in de wereld kan deelnemen aan ICO’s, ervan uitgaande dat hun lokale overheid dit toelaat. Bovendien is het schrijven van een white paper en het presenteren van de technologie aan de hele wereld heel anders dan een handjevol mensen die misschien wel of niet gaan investeren proberen te overtuigen.

Beleggers profiteren ook van de voordelen van dit specifieke bedrijfsmodel. Investeren in traditionele bedrijven gebeurt alleen via venture capitalists. Dit maakt dergelijke investeringen off-limits voor de meeste consumenten. Met een ICO is het een stuk eenvoudiger om geld bij te dragen aan potentiële projecten. Hoewel gebruikers het volledige risico van hun investeringskeuzes dragen, kunnen zij ook het bedrag bepalen dat ze willen investeren. Dat kan van $25 tot $2.500 of meer zijn, de opties zijn onbeperkt.

De Binance CEO erkent dat venture capitalists ook investeren in ICO’s. Dat is misschien een van de meest opmerkelijke ontwikkelingen van de afgelopen maanden. Grote VC-groepen hebben al geruime tijd aandacht besteed aan ICO’s. Degenen die direct in het begin in deze industrie investeren, kunnen profiteren van het voordeel van een first-mover. Toch moeten ook de problemen en zorgen met betrekking tot dit bedrijfsmodel worden aangepakt.

Bron: NEWSBTC

 

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.