Binance Margin BNB DEX Stablecoin USDT Tether GUSD Gemini Crypto Exchange CZ

Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs op basis van aangepast handelsvolume, heeft een nieuwe video van zijn gedecentraliseerde beurs, Binance DEX, gepubliceerd. De beurs lanceert de gedecantraliseerde beurs in het begin van 2019.

De video toont de handelsinterface van Binance DEX, samen met een crypto-wallet en de verkenner voor Binance’s openbare blockchain, Binance Chain. Het bedrijf zegt dat deze binnenkort op een testnet beschikbaar zijn.

Binance_DEX_1
Bron: Binance

Op basis van de video heeft Binance DEX een zeer vergelijkbare interface als de bestaande gecentraliseerde beurs. Wel zien we enkele extra functies. Er is bijvoorbeeld optie voor het genereren van een 24-woorden mnemonic seed phrase voor private keys van gebruikers. Ook zien we een “saldi-tabblad” om gebruikers te informeren over de status van hun accounts en een “gebruikersicoon” in de navigatiebalk die individuele wallet-adressen toont.

Met de blockchain-verkenner kunnen gebruikers zoeken naar een individueel block. Zo kunnen ze transacties bekijken die in een bepaald block zijn opgenomen, legt de demo uit.

Binance_DEX_2
Bron: Binance

Private keys lokaal opgeslagen

“De tegoeden van gebruikers op DEX worden beveiligd met gedecentraliseerde wallet-toepassingen zoals Trust Wallet. Deze hebben een server-vrije infrastructuur en slaan private keys alleen op het apparaat van de gebruiker op. Dat betekent dat alleen gebruikers toegang hebben tot hun tegoeden,” aldus de beurs in een verklaring woensdag.

Binance DEX is gebouwd op zijn eigen Binance Chain, welke het bedrijf in maart onthulde. De blockchain is gericht op “low latency, high throughput trading, evenals gedecentraliseerde bewaring van tegoeden.”

Met de DEX kunnen traders Binance’s eigen BNB-tokens en andere crypto’s via handelsparen verzenden en ontvangen, aldus Binance. BNB is op dit moment nog een ERC-20-token, echter wordt het binnenkort naar de Binance Chain gemigreerd.

In juni kondigde Huobi, een in Singapore gevestigde cryptocurrency-beurs, ook een plan aan om te evolueren naar een op zichzelf staande gedecentraliseerde beurs. Hiervoor biedt het financiële hulp voor ontwikkelaars voor het creëren van een open source blockchain-protocol.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.