Binance Margin BNB DEX Stablecoin USDT Tether GUSD Gemini Crypto Exchange CZ

Binance CEO Changpeng Zhao heeft tijdens een ask-me-anything-sessie op twitter aangekondigd dat de public tests voor haar gedecentraliseerde platform Binance DEX volgende week worden gelanceerd. Op dit moment hebben een aantal partners van Binance al toegang tot het platform.

Zhao zei tijdens de vragensessie dat de crypto-beurs Binance Chain, de native blockchain voor de gecentraliseerde versie van de beurs, op 20 februari gaat lanceren. Het platform zal vanaf dan open zijn voor publieke testen. De officiële lanceringsdatum voor de beurs is nog niet bekendgemaakt.

Een aantal partners van Binance hebben al toegang tot de blockchain. Zij zijn voornamelijk bezig met het integreren van hun producten op het nieuwe platform. Ledger zou naar verluidt al de Nano X wallet geïntegreerd hebben. Andere bekende wallets van Trezor en KeepKey worden later toegevoegd, aldus Zhao.

Een gedecentraliseerde beurs staat gedecentraliseerde handel toe, wat een stuk veiliger is. Zo is er geen centrale entiteit meer nodig die transacties afgehandeld, zoals dat nu wel gebeurt bij het huidige Binance. Zhao legt uit:

“Binance DEX werkt net als Bitcoin. Dus de meeste transacties zijn transparant. Er zijn geen verborgen transacties of privé transacties.”

Nieuwe crypto-projecten die hun crypto op de gedecentraliseerde crypto-beurs willen noteren, moeten een vergoeding van $100.000 betalen. Binance heeft die vergoeding expres zo hoog gemaakt om “spam en scam-projecten” eruit te filteren. Op die manier hoopt Binance alleen solide crypto-projecten te noteren.

De native token op het platform zal Binance Coin zijn. De crypto van Binance vindt haar toepassing onder andere in de tokenverkopen op het Binance Launchpad-platform. Daar kunnen nieuwe projecten een soort gereguleerde ICO houden, zoals onlangs de voorverkoop van de BitTorrent token. Binance Coin is de afgelopen maanden bijna in waarde verdubbeld waardoor het interessante crypto is om in de gaten te houden, zeker met de aankomende lancering van Binance DEX.

BRONCoindesk
Wessel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van crypto. Vol enthousiasme schrijft hij dagelijks over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain.