Binance Hackathon KYC Chainalysis Crypto Exchange Blockchain AML

‘S Werelds grootste cryptocurrency-beurs, Binance, gaat zijn eerste conferentie organiseren. Dit blijkt uit een persbericht dat op 6 december met Cointelegraph is gedeeld.

Binance Blockchain Week staat gepland voor januari in Singapore en omvat twee belangrijke evenementen. Zo is er de conferentie zelf, en een tweedaagse “Binance-SAFU (Secured Assets For Users) Hackathon”, aldus het persbericht. Zoals de naam al aangeeft, richt de hackathon zich naar verluidt op het ontwikkelen van op blockchain gebaseerde tools voor het beveiligen van crypto-activa.

De CEO Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, zegt dat het bedrijf Singapore heeft gekozen omdat het “het financiële en technologische centrum van Azië” is. CZ voegde daaraan toe dat de conferentie de “meest opmerkelijke spelers en thought leaders in blockchain zal ontvangen.”

Eerder deze week kondigde de beurs plannen aan om “de vooruitgang van de industrie te helpen”. Dit wil het doen door in de “komende maanden” haar eigen blockchain, “Binance Chain”, te lanceren. Diezelfde dag onthulde de industriegigant een tweede preview van zijn toekomstige gedecentraliseerde beurs (DEX), als onderdeel van het onlangs aangekondigde Binance Chain-initiatief.

In oktober tijdens het World Investment Forum onthulde de crypto-beurs ook de oprichting van de Blockchain Charity Foundation (BCF).  Dit forum werd in Genève, Zwitserland door de VN georganiseerd, en was gericht op handel en ontwikkeling (UNCTAD).

Vorige maand hield BlockShow ook een blockchain-conferentie in Singapore. Daarbij waren 2.800 deelnemers aanwezig, en meer dan 50 sprekers en panelleden.