Binance Hackathon KYC Chainalysis Crypto Exchange Blockchain AML

Cryptocurrency-beurs Binance koos er lang voor om het “Know-Your-Customer (KYC)”-beleid losjes toe te passen. Nu lijkt ‘s werelds grootste crypto-beurs dergelijke maatregelen toch serieuzer te willen nemen. Dit blijkt uit een nieuwe deal dat het met IdentityMind.

IdentityMind is een bedrijf dat cryptocurrency-beurzen een platform biedt om ze te helpen te voldoen aan KYC– en anti-money laundering (AML)-vereisten in verschillende landen. Naast het aantrekken van nieuwe klanten biedt de startup ook tools om transacties te monitoren.

Garett Gafke, CEO van IdentityMind zei het volgende over de nieuwe deal met Binance:

“Ons risico- en complianceplatform, aangedreven door een gepatenteerde engine voor digitale identiteiten, voldoet aan de schaalvereisten van de wereldwijde operaties van Binance. Het platform biedt een uiterst nauwkeurig systeem voor het beoordelen van globale risicofactoren van externe entiteiten voor transacties.”

Tot voor kort was het mogelijk om met slechts een e-mailadres een account te openen bij Binance. Bloomberg noemde het KYC-proces van Binance daarmee “het minst rigoureuse van de industrie”. Nu Binance met verschillende bedrijven in zee gaat die zich specialiseren in het monitoren van transacties en compliance, lijkt de beurs meer te willen doen om toch aan deze vereisten te kunnen voldoen.

Mede door het gemakkelijke proces om een account aan te maken was het identificeren van verdachte transacties onmogelijk. Daarnaast kon marktmanipulatie niet worden herkend. In oktober ging het daarom de samenwerking aan met softwareontwikkelaars Chainalysis. Met de software van Chainalysis kon het real-time cryptocurrency-transacties monitoren. Zo kon Binance criminele activiteiten en marktmanipulatie beter en sneller herkennen.

Later ging het ook de samenwerking aan met Refinitiv om geautomatiseerde KYC-oplossingen te kunnen ontwikkelen. Al met al is er dus de duidelijke trend te herkennen dat Binance meer wilt doen om aan alle KYC-vereisten in verschillende landen te kunnen voldoen. Zeker gezien de steeds snellere internationale expansie is dit voor Binance een belangrijk punt om een verdere groei veilig te stellen.

BRONCoindesk
Wessel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van crypto. Vol enthousiasme schrijft hij dagelijks over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain.