Binance Margin BNB DEX Stablecoin USDT Tether GUSD Gemini Crypto Exchange CZ

Uit een aantal aanpassingen aan de code van Binance’s Public Application Programming Interface (API) blijkt dat de crypto-beurs binnenkort mogelijk margin trading toe gaat voegen. De aanpassing van de API werd vorige week door Binance doorgevoerd en op 20 maart ontdekt door een Redditor.

Volgens de Redditor verschilt de API van nu van de API voor de update. Zo zouden er twee nieuwe ‘booleans’ zijn toegevoegd aan de code. Dit is een datatype dat maar twee waarden kan hebben: ‘true’ of ‘false’. De booleans in kwestie hebben de naam “isSpotTradingAllowed” en “isMarginTradingAllowed.”

Gezien de namen van de booleans is het aannemelijk dat de exchange bezig is met het implementeren van margin trading. Echter staat “isMarginTradingAllowed” nog op false, wat kan betekenen dat de code er al is, maar dat deze nog niet geactiveerd is.

Mocht de exchange margin trading inderdaad gaan activeren dan zou dat overeenkomen met de roadmap die de beurs in zijn whitepaper vastlegde. Daarin zei de crypto-beurs dat het margin trading na spot trading, en voor futureshandel toe zal gaan voegen.

Met margin trading kunnen beleggers beleggen met een hefboom, bijvoorbeeld een hefboom van x100. Andere crypto-beurzen zoals OKEx en Bitfinex bieden deze mogelijkheid al. Wanneer Binance de boolean of ‘true’ gaat zetten, en daarmee margin trading activeert, is nog niet bekend.

Binance is ‘s werelds grootste beurs met een dagelijks volume van rond de $950 miljoen. De beurs is actief bezig met de uitbreiding van het platform. Zo is het bezig met het testen van Binance DEX, de gedecentraliseerde versie van Binance. Dit zou extra veiligheid en snelheid bieden ten opzichte van Binance.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.