Binance Ripple xRapid Exchange BCF Foundation Blockchain Donatie Donate

De grote crypto-beurs Binance heeft een artikelenbank gelanceerd. Het doel van de beurs is om op een objectieve manier educatieve content over crypto en blockchain te bieden. Binance maakte dit nieuws op 12 december bekend in een persverklaring.

De lancering is onderdeel van Binance Academy, een tak van de beurs die zich bezighoudt met educatie. De beurs lanceerde de tak in augustus van dit jaar. De artikelenbank zal in eerste instantie in 15 talen beschikbaar zijn.

Het is nog niet helemaal zeker welke onderwerpen zullen worden aangedaan in de artikelenbank, maar wel is duidelijk dat ten minste blockchain en beveiliging worden behandeld. Ook zal Binance Academy een aantal “handige tutorials en gidsen” aan gaan bieden, aldus Ted Lin, chief growth officer bij Binance.

Lin zei over het project dat “educatie een belangrijke pilaar is om het gebruik van blockchain en crypto te stimuleren”. Hij ging verder met te zeggen dat:

“Het doel van Binance Academy is om een neutraal platform te zijn dat kwalitatieve, objectieve en leerzame informatie biedt.”

Met het platform hoopt Binance te voorkomen dat er alleen onjuiste, of misleidende informatie beschikbaar is over cryptocurrencies. Een goed voorbeeld is Bitcoin.com, dat naast nieuws ook informatie over cryptocurrency en blockchain biedt. Tijdens de chaos rondom de Bitcoin Cash hard fork claimde de website dat Bitcoin Cash de enige echte Bitcoin is. Het ontving hiervoor veel kritiek aangezien dergelijke claims niet van neutraliteit doen blijken.

Er zijn niet veel bedrijven of organisaties die een educatief platform bieden. Echter werkt de medeoprichter van Ethereum, Joseph Lubin, met zijn bedrijf ConsenSys aan een online educatief platform. Dit doet hij samen met een aantal professoren van de Oxford University en zal uiteindelijk Coursera gaan heten.

BRONCointelegraph
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.