Binance Ripple xRapid Exchange BCF Foundation Blockchain Donatie Donate

Tijdens een livestream op Periscope op 6 februari deed de CEO van Binance, Changpeng Zhao een aantal interessante uitspraken. Zo zei hij dat de beurs overweegt om in de toekomst de samenwerking met Ripple aan te gaan. In het bijzonder zou het gebruik willen gaan maken van xRapid, een product van Ripple dat internationale betalingen versnelt.

Tijdens de livestream zei Zhao dat de beurs “zeker” zal overwegen om de samenwerking met Ripple aan te gaan. Hij benadrukte echter dat dit voornemen op dit moment nog geen prioriteit heeft voor de beurs. Binance zou namelijk op dit moment meer gefocust zijn op het toevoegen van meer functies aan het platform:

“We zijn nu gericht op het lanceren van meer functies, dus we werken op dit moment al samen met een aantal andere partners. Met xRapid is er op dit moment niets gaande, maar in de toekomst zullen we ze zeker als partner toe willen voegen.”

De native token van Ripple, XRP, is op dit moment de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie. XRapid is een van de producten van Ripple en biedt een makkelijke en snelle manier om internationale betalingen af te wikkelen. Veel grote financiële instituties, zoals het Japanse SBI Holdings, verwachten dat xRapid een grote impact zal gaan hebben op de wereldwijde financiële sector.

Op het moment van schrijven is de altcoin $0.30333 waard, met een totale marktkapitalisatie van pakweg $12,5 miljard. Het staat hiermee op de derde plek achter Ethereum. De gehele crypto-markt blijft het moeilijk hebben als gevolg van de aanhoudende crypto-winter. Bitcoin en alle altcoins kelderden daardoor het afgelopen jaar aanzienlijk.