Binance Margin BNB DEX Stablecoin USDT Tether GUSD Gemini Crypto Exchange CZ

De grote cryptocurrency-beurs Binance heeft de Tether (USDT) Market omgedoopt tot Combined Stablecoin Market (USD). Dat blijkt uit een aankondiging die de beurs op 26 november publiceerde. Dit zal de beurs kennelijk toestaan ​​om meer handelsparen met andere stablecoins te ondersteunen.

De beurs merkt ook op dat USDⓈ geen nieuwe stablecoin is, maar het symbool is van de nieuwe stablecoin-markt van Binance. Binance zal een afzonderlijke aankondiging doen over welke paren het verplaatst of toevoegt aan deze markt.

Het nieuws komt na de aankondiging van 15 november dat Binance Circle’s USD-gekoppelde stablecoin USD Coin (USDC) gaat noteren. Binance voegde eerder ook al Paxos’ PAX en TrueUSD (TUSD) toe.

De Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase en Circle introduceerde USDC in oktober. De stablecoin is naar verluidt voor 100 procent gedekt met Amerikaanse dollars. Die worden aangehouden op rekeningen die openbaar worden gecheckt. Coinbase President en COO Asiff Hirji zei dat het bedrijf “stablecoins heeft uitgegeven die 1: 1 worden gedekt met de Amerikaanse dollar. Ze staan onder volledige controle en we zijn daarnaast volledig transparant.”

Rondom Tether (USDT) bestaat echter nog controverse nadat het de koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. De stablecoin daalde tot een waarde van slechts $0,91. De problemen kwamen naar voren na geruchten dat de crypto-beurs Bitfinex, waarvan de CEO ook CEO van Tether is, met insolventie kampte.

Op het moment van schrijven is USDT de achtste digitale valuta op basis van de marktkapitalisatie, handelend rond de $0,98 en een verlies van 0,32 procent in de afgelopen 24 uur.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.