De in Seattle gebaseerde crypto-beurs Bittrex heeft een bankovereenkomst kunnen sluiten waarmee sommige klanten digitale activa rechtstreeks voor Amerikaanse dollars kunnen verhandelen. Het bedrijf heeft onder meer een deal gesloten met de in New York gevestigde Signature Bank.

 

Bittrex hoopt meer gebruikers aan te trekken met nieuwe handelsparen

Volgens een artikel in Bloomberg zal de beurs, die het kopen en verkopen van meer dan 200 verschillende crypto-activa ondersteunt, binnenkort deposito’s in fiat-valuta accepteren. Helaas zal dit echter nog niet voor alle klanten beschikbaar zijn.

De CEO van Bittrex, Bill Shihara, vertelde over het platform dat de deal ondertekent met Signature Bank:

“Het is een lange weg geweest … Het gaat er niet alleen om dat banken Bittrex kunnen vertrouwen. Het gaat erom dat banken crypto in het algemeen kunnen vertrouwen. En ik denk dat dit echt laat zien dat crypto een nieuwe weg inslaat als het om mainstream acceptatie gaat.”

Ondanks dat Shihara aangeeft dat cryptocurrency de mainstream kant opgaat, behandelen grotere instellingen digitale valuta nog steeds met de nodige voorzichtigheid. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat ze niet bereid zijn hun reputatie te riskeren door betrokken te raken bij een sector die nog steeds ontsierd is door zijn vroegere associaties met criminaliteit.

Dit betekende dat veel beurzen alleen mochten opereren als plek waar je crypto voor crypto kan omwisselen. Zonder de steun van bankinstellingen waren ze niet in staat om ‘off-and-on-ramp’ te bieden voor digitale valuta investeringen en handel.

Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende voorbeelden van beurzen die steun van banken hebben gekregen. Coinbase is erin geslaagd deals te sluiten met drie banken in de Verenigde Staten – Metropolitan Bank, Silvergate Bank en Cross River Bank.

Bovendien heeft de bekende beurs van de cryptocurrency exchange-industrie recentelijk de steun weten te krijgen van Barclays PLC in het Verenigd Koninkrijk. Intussen zijn er nog steeds geruchten over de relatie tussen de Puerto Ricaanse bank Noble Bank International en Bitfinex – een bedrijf dat lange tijd werd beschuldigd van twijfelachtige zaken met betrekking tot hun ‘stable coin’-tethering.

Interview met Bloomberg

Tijdens zijn interview met Bloomberg gaf Shihara ook commentaar op het proces dat het bedrijf moest doorlopen om ervoor te zorgen dat de deal doorging:

“Ze kijken echt naar elk detail van het bedrijf … Ze willen er zeker van zijn dat we robuuste AML/KYC-processen hebben, dat we de juiste controles op onze financiën hebben. Ze doen achtergrondcontroles en zo.”

Voor nu zal slechts een fractie van de drie miljoen Bittrex-gebruikers toegang hebben tot de fiat-service. Het wordt gereserveerd voor zakelijke klanten in Washington, Californië, New York en Montana. Niet alle 200 cryptocurrencies die door het platform worden ondersteund, zullen ook fiat trading-paren krijgen – alleen Bitcoin, Tether en TrueUSD. De service wordt op donderdag gelanceerd.

Bron: Newsbtc

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.