Börse Stuttgart Estland Dx. Exchange Europa Crypto Beurs Blockchain Bitcoin Aandelen Nasdaq

Een van Duitsland’s grootste aandelenbeurzen, Börse Stuttgart, is van plan samen met Axel Springer en Finanzen.net een nieuw handelsplatform te lanceren. Het handelsplatform zal naar verluidt door blockchain worden aangedreven en zal de handel in verschillende digitale activa faciliteren.

Börse Stuttgart, dat vorig jaar een handelsvolume van 71.2 miljard euro zag, maakte het nieuws op 27 maart bekend. Volgens deze persverklaring zullen zij naast de handel in digitale valuta ook verschillende informatiediensten aanbieden.

Alexander Höptner, voorzitter van het bestuur van de beurs, zegt dat het platform “uitgebreide en geïntegreerde services voor digitale assets – van gedetailleerde informatie tot trading en custody” zal bieden voor zowel retailbeleggers als institutionele investeerders.

Dit is overigens niet de eerste stap van Börse Stuttgart in de crypto-wereld. Het kondigde in mei vorig jaar een nieuw crypto-handelsplatform aan welke het in januari lanceerde. Op Bison kunnen investeerders gratis crypto verhandelen waarbij een dochteronderneming van de beurs de custody op zich neemt.

De nieuwe onderneming zal naar verluidt in de zomer van dit jaar in Duitsland lanceren. Börse Stuttgart zal de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf worden. Axel Springer en Finanzen.net, wat een dochteronderneming van Axel Springer is, krijgen samen 30% van de aandelen.  

Als gevolg van het groeiende aantal institutionele bedrijven en investeerders dat de crypto-wereld instapt neemt het momentum voor de adoptie van zowel de technologie als cryptocurrencies verder toe. Dit zou op de lange termijn tevens een verdere groei van deze opkomende industrie kunnen verzekeren.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.