PayPal Beloning Medewerkers Blockchain Innovatie Bitcoin Crypto

Coinbase wil mensen gaan stimuleren om meer te leren over cryptocurrencies. Dit wil het doen door ze ervoor te betalen, met crypto.

De beurs kondigde woensdag aan dat het Coinbase Earn gaat lanceren. Dit is een platform waarop Coinbase-gebruikers 0x tokens kunnen verdienen wanneer ze verschillende educatieve opdrachten voltooien. Zo moeten ze bijvoorbeeld video’s bekijken en deelnemen aan quizzen. Op het moment is het platform nog invite-only, echter is er wel al een wachtlijst.

De content van het platform is beschikbaar voor iedereen, ongeacht of je onderdeel bent van Earn of niet, aldus de persverklaring van Coinbase. De beurs lanceerde het platform na een enquête te hebben gehouden onder klanten en niet-klanten. Daaruit bleek dat “veel mensen een nieuwe digitale activa niet verkenden vanwege een gebrek aan kennis over die activa.”

Het persbericht meldt dat “veel mensen graag nieuwe digitale activa willen verkennen, maar niet weten waar ze moeten beginnen”. De beurs zegt dat Earn een alternatief voor mining, en het kopen van crypto is voor gebruikers om crypto te verkrijgen.

“Het minen van crypto betekent vaak hoge kosten om te beginnen, en je moet veel technische kennis hebben. Het aanschaffen van crypto vereist een besteedbaar inkomen, wat de toegang ook beperkt.”

Het platform beloont gebruikers op dit moment alleen nog met het 0x token, maar is van plan om meer cryptocurrencies toe te voegen aan het programma.

BRONCoindesk
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.