OTC XRP Ripple Bitcoin Deutsche Boerse Futures Derivaten Cryptocurrency ETH XRP Eurex

Coinbase kondigt in een blogpost aan dat het haar eerste over-the-counter (OTC) transactie heeft uitgevoerd. De transactie vond plaats met cryptocurrency die in cold storage stonden opgeslagen. Institutionele beleggers kunnen nu via Coinbase Pro veilig transacties uitvoeren. De de cryptocurrency hoeven daarvoor de cold storage niet te verlaten.

Voorheen was het verhandelen van cryptocurrency die in cold storage (offline opslag) werden bewaard een omslachtig proces. Een belegger moest de cryptocurrency namelijk eerst met behulp van de private keys die in een cold wallet stonden opgeslagen naar een hot (met het internet verbonden) wallet sturen. Het duurde in sommige gevallen 24 tot 48 uur voordat de cryptocurrency op een met het internet verbonden wallet stond, een periode waarin de koers flink kan schommelen.

Bovendien komen er meer onnodige risico’s kijken bij een transactie die de exchange op een dergelijke manier afgehandelen. Institutionele beleggers willen risico’s zo klein mogelijk houden, en Coinbase kan nu dus aan die behoefte voldoen.

Het OTC-desk van Coinbase, Coinbase Pro, heeft namelijk de Custody service van Coinbase geïntegreerd op het platform. Zodoende kunnen institutionele beleggers cryptocurrency verhandelen zonder dat de cryptocurrency de cold storage hoeft te verlaten.

Dit is een belangrijke mijlpaal voor Coinbase volgens Sam McIngvale, CEO van Coinbase Custody Trust. “Snelle en veilige toegang tot deze markt biedt enorme voordelen voor onze klanten”, aldus McIngvale.

Nu steeds meer crypto-bedrijven en traditionele instituties met crypto-producten komen die gericht zijn op institutionele beleggers, is de verwachting dat meer van dit type investeerders de markt zullen betreden. Dit zal een grote instroom van nieuw geld veroorzaken met mogelijk een nieuwe groeispurt van de crypto-industrie tot gevolg.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.