Crypto exchange platforms Coinbase en Bitfinex hebben beiden op 20 februari aangekondigd dat ze nu klaar zijn om Segregated Witness (SegWit) te implementeren voor Bitcoin (BTC). SegWit is een upgrade voor schaalbaarheid.

Coinbase heeft getweet dat ze de laatste testfases van SegWit voor Bitcoin hebben afgerond en zich richt komende week op een lancering van 100 procent naar alle klanten. Bitfinex heeft een versie van al werkende versie van SegWit aangekondigd aan alle klanten die handelen in BTC.

Coinbase heeft de SegWit upgrade al eerder aangekondigd in december 2017 en heeft begin februari 2018 een update geplaatst wanneer ze bezig waren met de laatste testfases.

De SegWit upgrade is gericht op de transactietijd en transactiekosten voor Bitcoin, iets dat cryptobeleggers lang op hebben gewacht sinds de stijgende kosten en trage transactietijden waar Bitcoingebruikers wereldwijd last van hebben.

Coinbase-gebruikers zijn zelfs een petitie gestart om de exchange aan te moedigen om SegWit te implementeren. Er zijn in totaal meer dan 12.000 handtekeningen verzameld.

Bitfinex uit Hong Kong staat momenteel op nummer 4 op de wereldranglijst van crypto exchanges voor hun handelsvolume. In de afgelopen 24 uur is er ongeveer $1.6 miljard verhandeld om er druk achter te zetten. Paolo Ardoino, de CTO van Bitfinex, werd geciteerd in de aankondiging van hun Segwit upgrade:

We are delighted that through this implementation we can provide our customers with Bitcoin withdrawal fees that are up to 20 percent lower, as well as faster-than-ever transaction speeds.”

“SegWit biedt niet alleen een onmiddellijk voordeel aan gebruikers maar is ook de basis voor de toekomstige Bitcoin-ontwikkeling. Door het steunen van adressen van SegWit pakt Bitfinex drie van de grootste problemen van cryptobeleggers aan: transactiekosten, transactiesnelheid en totale netwerkcapaciteit. We zijn trots dat we onze klanten door deze implementatie 20% lagere opnamekosten van Bitcoin kunnen bieden, samen met transactietijden die korter zijn dan ooit tevoren.”

Daarbij komt dat de nieuwste Bitcoin Core Client versie 0.16.0, die zojuist is uitgekomen op 15 februari voor openbare bewerking, ook de volledige SegWit upgrade heeft toegevoegd.

Joseph Young, bijdrager aan Cointelegraph, heeft zijn positieve kijk op de aankondiging van Coinbase over SegWit getweet (op 21 februari). Hij noemt het “goed spul!” en wijst op het belang ervan voor de algemene implementatie van SegWit op het Bitcoinnetwerk.

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.