Coinbase Neutrino Paypal Bitcoin Blockchain Token Cryptocurrency Crypto ADA BTC ZRX ETH ETC LTC Japan

De grote Amerikaanse crypto-beurs Coinbase staat klanten nu toe om zonder kosten geld op te nemen met PayPal. Dit blijkt uit een aankondiging van de beurs van 14 december.

Echter is de optie aanvankelijk alleen beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten. Wel meldt de beurs dat het de optie in de loop van 2019 ook in andere landen wil introduceren.

De beurs heeft zijn services de afgelopen zeven maanden steeds verder uitgebreid, waarvan de stap om PayPal voor geldopnames toe te voegen de meest recente ontwikkeling is. Deze maand begon de beurs daarnaast te “onderzoeken” of het 31 cryptocurrencies toe zou kunnen voegen aan de beurs. Een aantal van die nieuwe crypto’s zouden Cardano (ADA), Ripple (XRP) en EOS zijn.

In September kondigde Coinbase een nieuwe werkwijze aan voor wat betreft het noteren van nieuwe digitale activa. Middels een speciaal formulier kunnen uitgevers van tokens zich aanmelden bij de beurs, welke vervolgens zal worden beoordeeld op basis van het nieuwe framework voor digitale activa van de beurs.

In November lanceerde de beurs “over-the-counter” (OTC) handel voor institutionele klanten. De beurs combineert de service hoogstwaarschijnlijk met Coinbase Custody, aldus Christine Sandler, hoofd sales bij Coinbase. Coinbase Custody is een vermogensbeheerdienst, ook gericht op institutionele investeerders, welke de beurs op 2 juli, 2018 lanceerde.