Coinbase OTC Custody Identity Exchange Bundle Bundel Handel BTC ETH ETC ADA XRP Bitcoin

De Amerikaanse crypto-beurs en wallet-provider Coinbase heeft over-the-counter (OTC) handel voor institutionele klanten geïntroduceerd. Dit meldt Cheddar, een Amerikaans nieuwsnetwerk, op 27 november.

In tegenstelling tot de handel via een crypto-beurs, kan OTC-handel institutionele beleggers toestaan transacties rechtstreeks met elkaar te laten uitvoeren.

Christine Sandler, hoofd van sales bij Coinbase, merkte op dat de vraag van institutionele spelers naar OTC Crypto-handel toeneemt. Deze bedrijven verwachten dat Coinbase’s beurs- en OTC-activiteiten een “enorm voordeel” voor hun klanten kunnen opleveren. Sandler merkte daarnaast op:

“We hebben onze OTC-activiteiten geïntroduceerd als aanvulling op onze beursactiviteiten. Dit omdat we ontdekten dat veel instellingen OTC gebruikten om de crypto-markt te betreden.”

Sandler onthulde ook dat de OTC-service waarschijnlijk zal worden gecombineerd met Coinbase Custody. Dat is een vermogensbeheerdienst gericht op crypto’s, voor institutionele beleggers. De beurs lanceerde de service op 2 juli 2018.

Volgens Cheddar kunnen klanten van Coinbase nu ook alle activa die beschikbaar zijn op het institutionele beleggingsplatform Coinbase Prime verhandelen. Daarnaast lanceert de beurs meer orderboekopties, waaronder een webinterface, Skype, Bloomberg IB, e-mail of telefoon.

Op 6 juni begon de beurs het proces om een ​​volledig gereguleerde broker-dealer te worden. Hiervoor moest het eerst goedgekeurd worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), voordat het een ​​aantal crypto-gerelateerde diensten aan kon bieden. De beurs wil diensten zoals OTC, marge- en crypto-effectenhandel en producten voor actuele marktgegevens aanbieden. Hiertoe heeft Coinbase in juni effecten-broker Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace, Inc., en Digital Wealth LLC overgenomen.

Circle, een op crypto-gerichte financiële dienstverlener, gefinancierd door de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, heeft een soortgelijke OTC-service genaamd Circle Trade. Volgens Cheddar is het product in februari 2018 geïntroduceerd na de verwerving van de Poloniex-beurs.