Coinbase Wallet Veiligheid R3 Gemalto Japan Mizuho KYC Identiteit Platform Blockchain Trust ID

Gebruikers van de Coinbase Wallet kunnen binnenkort hun recovery phrase (een zin waarmee de private key herstelt kan worden) in de cloud opslaan. Door de optie kunnen gebruikers in het geval dat ze hun private key verliezen alsnog toegang krijgen tot hun wallet.

In een blogpost schrijft Coinbase:

“Deze nieuwe functie biedt gebruikers de zekerheid dat ze hun geld niet verliezen als ze hun apparaat verliezen of hun private keys kwijt raken.”

De recovery phrase wordt versleuteld met AES-256-GCM-encryptie, en kan alleen worden bereikt met de Coinbase Wallet-app zelf. De cloud-services die in eerste instantie worden ondersteund zijn Google Drive en iCloud. De beurs zegt in de toekomst meer cloud-diensten toe te willen voegen.

De private key is de enige sleutel waarmee crypto kan worden verzonden. Het biedt dus als het ware de enige sleutel tot een wallet. Wanneer iemand de private key kwijt raakt dan heeft diegene geen toegang meer tot zijn of haar wallet. Met een recovery phrase kan de key alsnog worden herstelt.

De aankondiging kreeg met flink wat tegenwind te maken op social media. In reactie op de tweet van Coinbase Wallet schreef een twitter-gebruiker:

“Is dit een vroege 1 april-grap? Waarom zou je aanbevelen om je private keys in de cloud op te slaan? Dat is helemaal niet veilig.”

De optie om de recovery phrase in de cloud op te slaan is handig, maar niet de veiligste manier. De veiligste manier is altijd nog de recovery phrase met pen op te schrijven op een papiertje en deze ergens goed te bewaren. Dit is ook wat Coinbase zelf aanraadt.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.