Coinbase Neutrino Paypal Bitcoin Blockchain Token Cryptocurrency Crypto ADA BTC ZRX ETH ETC LTC Japan

Coinbase, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurzen, stuit op protesten na de overname van Neutrino. De bestuurders van de blockchain-startup hebben namenlijk een bedenkelijk verleden. Als reactie verwijderde een groep klanten van Coinbase hun account bij de beurs.

Neutrino is een startup dat producten levert voor blockchain-analyses. Coinbase hoopt met de overname cryptocurrencies sneller toe te kunnen voegen aan de beurs, maar stuit nu op protesten.

Op twitter is al zo’n 500 keer de hashtag #DeleteCoinbase getweet, met belangrijke bitcoiners die zeggen hun Coinbase-account te hebben verwijderd. Ook WhalePanda, een bitcoin-investeerder met meer dan 200.000 volgers op Twitter, voegt zich bij het protest:

Vertaling van Tweet: “Nou, Ik kan nu niet meer achterblijven he? Ook al heb ik al een tijd geen gebruik meer gemaakt van Coinbase.”

De reden van het protest ligt bij de bestuurders van Neutrino. CEO Giancarlo Russo, CTO Alberto Ornaghi en CRO Marco Valleri waren namelijk eerder betrokken bij de startup Hacking Team. Deze startup leverde spionage software aan onder andere regimes zoals het regime in Saudi Arabië.

Coinbase zegt echter dat de voordelen zwaarder wegen dan de kritiek die het van haar klanten krijgt. De beurs zou cryptocurrencies nu namelijk sneller beschikbaar kunnen stellen voor de handel, iets wat volgens Coinbase vooral in het voordeel van haar klanten is.

Of het protest uit gaat monden in een groter protest is nog maar de vraag. Op dit moment verscheen #DeleteCoinbase nog maar 500 keer, wat in vergelijking met de in totaal 13 miljoen klanten een klein getal is.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.