Coinbase Neutrino Paypal Bitcoin Blockchain Token Cryptocurrency Crypto ADA BTC ZRX ETH ETC LTC Japan

De in de Verenigde Staten gevestigde crypto-beurs Coinbase “onderzoekt” de mogelijkheid om handelsondersteuning te bieden aan meer dan 30 cryptocurrencies. Potentiële nieuwe toevoegingen omvatten Ripple (XRP), EOS en Cardano (ADA), aldus een persbericht dat op vrijdag 7 december is gepubliceerd.

Het bedrijf heeft een lijst met 31 cryptocurrencies onthuld, waaronder de bovengenoemde drie, evenals NEO, Tezos (XTZ) en anderen. De beurs verklaart dat het “met lokale banken en regelgevende instanties zal samenwerken om ze in zoveel mogelijk rechtsgebieden toe te voegen.”

coinbase_cryptocurrencies
Lijst met cryptocurrencies die Coinbase overweegt te noteren. Bron: blog.coinbase.com

Coinbase benadrukte dat het crypto’s in de lijst niet gegarandeerd toevoegt. Het kan namelijk zo zijn dat na de evaluatie van een crypto de beurs deze om wat voor reden dan ook niet kan noteren:

“Het toevoegen van nieuwe activa vereist aanzienlijk verkennend werk vanuit zowel een technisch als een compliance-standpunt. We kunnen daarom niet garanderen dat alle activa die we evalueren uiteindelijk voor handelsdoeleinden zullen noteren. Bovendien kan ons noteringsproces ertoe leiden dat sommige van deze activa alleen worden vermeld voor klanten om te kopen en te verkopen. De mogelijkheid om te verzenden of ontvangen met behulp van een lokale wallet is er dan niet.”

In september kondigde Coinbase een nieuw noteringsproces aan waarmee het digitale activa sneller dan voorheen kan noteren. De crypto-beurs heeft er echter op gewezen dat de nieuwe procedure alleen van toepassing is op digitale activa die in overeenstemming zijn met hun lokale regelgeving. Bepaalde door Coinbase genoteerde activa zijn dus mogelijk alleen beschikbaar voor klanten in bepaalde rechtsgebieden.

In november heeft de in de VS gevestigde crypto-beurs Ethereum Classic (ETC) en later Zcash (ZEC) aan zijn platform toegevoegd.