De gehackte crypto-beurs uit Zuid-Korea, Bithumb, heeft de geschatte hoeveelheid gestolen crypto als gevolg van de hack verlaagd van 35 miljard won (ongeveer $31 miljoen) naar 19 miljard won (ongeveer $17 miljoen), volgens een aankondiging van Bithumb’s support op donderdag 28 juni.

Bithumb meldde de hack voor het eerst op 20 juni, waarbij het tijdelijk alle stortingen en opnames opschortte. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Wetenschap en Technologie heeft sindsdien een onderzoek gestart naar de oorzaken van de hack.

Bithumb schrijft vandaag dat de “belangrijkste reden” voor het verlagen van de schatting van het verlies naar $17 miljoen de “voortdurende participatie, ondersteuning en samenwerking van de cryptocurrency-beurzen en cryptocurrencies-foundations over de hele wereld” is, ook wijzend naar de handeling van de beurs om al hun crypto van een hot wallet naar een cold wallet te verplaatsen, om de schade te voorkomen.

De aankondiging van vandaag gaf de 11 cryptocurrencies die werden gestolen in detail weer, met 2,016 Bitcoin (BTC), ter waarde van ongeveer $12,3 miljoen op het moment van schrijven, en 2,219 Ethereum (ETH), ter waarde van ongeveer $965.000 op het moment van schrijven.

Bithumb vraagt gebruikers nog steeds om geen stortingen te doen totdat een volgende aankondiging wordt gepubliceerd.

Crypto-beurzen hebben verschillend gereageerd op hacks, waarbij sommigen, zoals Bithumb, beloven om alle betrokken klanten en anderen, terug te betalen. Andere beurzen, zoals BitGrail, kiezen er juist voor om juridische gevechten aan te gaan, wat in sommige gevallen leidt tot de inbeslagname van de wallets van het bedrijf.

Bron: https://cointelegraph.com/news/crypto-exchange-bithumb-reduces-hack-loss-estimation-from-31-mln-to-17-mln

Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.