Coincheck Exchange Hack Handel Hervat Bitcoin Crypto

De Japanse crypto-beurs Coincheck kreeg in januari te maken met een hack waarbij meer dan $533 miljoen werd buitgemaakt. Na een lange tijd zijn nu alle crypto’s weer verkrijgbaar.

Monex Group, een in Japan gevestigde online brokeragekantoor nam Coincheck na de hack over. Het bedrijf kondigde maandag aan dat de beurs stortingen en opnames voor XRP en factom (FCT) tokens heeft hervat.

Het nieuws betekent dat nu alle negen cryptocurrencies die beschikbaar waren ten tijde van de hack in januari weer verkrijgbaar zijn op Coincheck. Deze omvatten, naast de twee hierboven genoemde: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ethereum classic (ETC), litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH), NEM (XEM) en lisk (LSK). ETH, XEM en LSK waren pas twee weken geleden weer beschikbaar.

Eind oktober begon de beurs weer met het accepteren van nieuwe accounts voor klanten in Japan. De beurs mocht geen nieuwe klanten aannemen van de toezichthouder voordat het een aantal verbeteringen doorvoerde.

In de toekomst wil de beurs verschillende andere services hervatten. Dit zijn services zoals leveraged transacties, Japanse yen die in winkels kunnen worden gestort en een systeem waarmee gebruikers energierekeningen kunnen betalen met crypto.

In januari stalen hackers voor $533 miljoen aan cryptocurrencies van Coincheck. Dat leidde tot inspecties door de toezichthouders en een verbod op het aannemen van nieuwe klanten. Monex Group nam het platform later in april over voor $33,5 miljoen.

Vorige maand rapporteerde Coincheck een verlies van $5,25 miljoen in Q3 als gevolg van de hack.

Volgens gegevens van CoinMarketCap zag de beurs in de afgelopen 24 uur een handelsvolume van ongeveer $31 miljoen.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.