VNX Exchange Luxemburg Blockchain Crypto Beveiliging

Het cyberbeveiligingsbedrijf Group-IB heeft de beveiliging van de top crypto-beurzen gerangschikt. Dat meldt het Amerikaanse mediaplatform Next Web op dinsdag 6 november.

Volgens onderzoek van het in Moskou gevestigde bedrijf in samenwerking met crypto Asset Insurance-platform CryptoIns, is het Kraken-platform de veiligste crypto-beurs. OKEx, Huobi Pro en CoinCheck zijn de riskantste plekken om in crypto te handelen, aldus het bericht.

Volgens Next Web heeft Group-IB zijn beoordelingen gedaan met een nieuw ontwikkeld beoordelingssysteem. Dat systeem berekent verzekeringspremies voor het dekken van cryptocurrencies die worden gehouden door grote beurzen.

CryptoIns, dat is ondersteund door de Zwitserse verzekeringsmakelaar ASPIS S, biedt verzekeringsdiensten aan tientallen grote crypto-beurzen. De nieuwe verzekeringspolis dekt naar verluidt de verliezen van “cyberaanvallen op beurssoftware, diefstal, fraude en illegale acties van crypto-beurspersoneel”.

De risicobeoordeling voor crypto-beurzen houdt rekening met factoren zoals technische beveiligingsniveaus, de betrouwbaarheid van de basisopslag, wachtwoorden en persoonlijke gegevens van klanten. Ook kijkt het bedrijf naar risicobeheer, evenals Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) -beleid.

Group-IB en CryptoIns gaven niet de precieze statistieken vrij die ze gebruiken bij het beoordelen van de beveiliging van een beurs. Dat zou namelijk om vertrouwelijke informatie gaan.

De beveiliging op beurzen is steeds belangrijker aangezien meer institutionele spelers de markt betreden. De afgelopen acht jaar zijn er al 31 crypto-uitwisselingen gehackt – met een geschatte buit van $1,3 miljard.

Sommige crypto-beurzen, zoals International Digital Currency Markets (IDCM) maken gebruik van nieuwe technologie zoals artificial intelligence (AI). Die technieken gebruiken ze om voortdurend het netwerk te controleren op verdachte activiteiten.