Binance Ripple xRapid Exchange BCF Foundation Blockchain Donatie Donate

Changpeng Zhao, de CEO en oprichter van Binance, zei dat het bedrijf op het punt staat om een ​​crypto-fiat-beurs in Oeganda te lanceren, aldus Zhao in een exclusief interview met Cointelegraph vandaag, 28 juni.

Het nieuwe platform, Binance Uganda, wordt de eerste poging van het bedrijf om fiat-crypto-handel aan te gaan – waarbij het de Oegandese Shilling ondersteunt, naast de grote cryptocurrencies, en dat zal binnenkort van start gaan.

Zhao, beter bekend in de crypto-industrie als ‘CZ’, vertelde Cointelegraph dat de stap ‘toont dat Binance niet alleen de meest ontwikkelde markten najaagt’:

“We denken dat crypto een zeer sterke use-case heeft in minder ontwikkelde landen … er is meer geld te verdienen in een meer ontwikkeld land, maar we willen crypto verspreiden naar de rest van de wereld.”

Toen hij de interesse van Binance om uit te breiden naar de Afrikaanse markt “in het algemeen” benadrukte, zei CZ dat het werk aan de onderneming in Uganda “snel vorderde”, dankzij de goede steun van de overheid, toezichthouders en de industrie:

“Uganda [is een] echt interessante situatie, slechts 11 procent van de bevolking heeft een bankrekening. Het is zowel een uitdaging als een kans. Het kan dus eenvoudiger zijn om cryptocurrency als een soort valuta te gebruiken in plaats van te proberen de bank het te laten gebruiken. Het is een interessant experiment – Afrika is een grote markt, daarom zijn we er ook.”

Gezien het feit dat dit “de eerste keer is dat Binance fiat aanraakt”, zal de beurs veel vraagstukken over de Know Your Customer en anti-witwaspraktijken (KYC/AML)- regeluringen uit te vogelen hebben, zo benadrukte de CEO, voordat deze verder kan opschalen.

Binance Uganda wordt een onafhankelijke structuur, maar met een “sterke zakelijke samenwerking” met het bestaande platform. Vanuit een systeemperspectief zal het een afzonderlijke – maar identieke – setup zijn van de bestaande codebasis van Binance, met dezelfde bewerkingen, beveiliging en systeem.

CZ leek onaangedaan door de dalende handelsvolumes – zowel op Binance en andere crypto-beurzen – in 2018, waarbij hij opmerkte dat “markten altijd overdreven reageren” – zowel wanneer dingen goed gaan, en wanneer dingen afkoelen – en dat hij “dit vaak heeft gezien, vijf of zes keer per jaarlijkse cyclus. ”

Hij is van mening dat de volatiliteit uiteindelijk zal afnemen wanneer de totale marktkapitalisatie van de sector zal stijgen en suggereert dat het openen van meer fiat-kanalen – zoals in de nieuwe onderneming in Uganda – kan helpen meer groei te bevorderen.

Ter voorbereiding op “de volgende opleving” verbetert Binance zijn systemen om meer volume te kunnen ondersteunen – 100 of 1000 keer meer dan het op dit moment wordt ondersteund. “Ik weet niet wanneer het zal gebeuren, maar we moeten er klaar voor zijn.”

Het bedrijf zal ook op korte termijn op 2 of 3 andere locaties actief worden en blijft werken aan een prototype voor zijn gedecentraliseerde beurs.

Binance is momenteel een van de grootste cryptocurrency-beurzen qua dagelijkse handelsvolumes, met $789 miljoen aan transacties in de afgelopen 24 uur op het moment van schrijven, volgens Coinmarketcap.

Het volledige interview met Changpeng Zhao zal binnenkort beschikbaar zijn op het YouTube-kanaal van Cointelegraph.

Bron: https://cointelegraph.com/news/exclusive-binance-set-to-launch-its-first-crypto-fiat-exchange-in-uganda

Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.