OTC XRP Ripple Bitcoin Deutsche Boerse Futures Derivaten Cryptocurrency ETH XRP Eurex

De crypto-beurs Kraken heeft de startup Crypto Facilities overgenomen voor een bedrag van minstens $100 miljoen, het precieze bedrag is niet bekend gemaakt. De startup houdt zich bezig met de handel in effecten, maar het interessantste voor Kraken is het feit dat de startup een vergunning in Europa heeft.

Crypto Facilities zal een onafhankelijk bedrijf blijven, maar zal vanaf nu opereren onder de vlag van Kraken Group. Alle werknemers mogen daarnaast aanblijven, zo ook de CEO Timo Schlaefer. Powell zegt dat, met de overname, het team van ontwikkelaars van de bedrijven nu samen uit 100 mannen en vrouwen bestaat. Met het grotere team hoopt Kraken haar producten nog sneller te kunnen ontwikkelen.

Met de overname kunnen de klanten van Kraken nu onder andere speculeren op de toekomstige koersen van cryptocurrencies. Volgens Jesse Powell, de CEO van Kraken, zal de overname de groei van het bedrijf in een stroomversnelling brengen.

Crypto Facilities heeft al een vergunning waardoor Kraken niet nog eens het traject in hoeft om zo’n vergunning te krijgen. Met de vergunning kan Kraken nu de diensten van Crypto Facilities onder haar naam in Europa aanbieden.

Een van de redenen dat beurzen zoals Binance zo snel zijn gegroeid zijn, is dat deze bedrijven dergelijke aanvraagtrajecten voor een vergunning proberen te omzeilen. Het aanvragen van vergunningen in de crypto-sector vergt namelijk zeer veel tijd en geld, maar door een bedrijf met een vergunning over te nemen, krijgen deze bedrijven automatisch een vergunning.

Aangezien de vergunning alleen in Europa geldt zal Kraken Amerikaanse beleggers niet toestaan om te beleggen in de nieuwe effecten-producten van het platform. Kraken is nu de enige beurs die cryptocurrency-effecten aanbiedt in Europa, aldus Powell:

“Op dit moment is er niets anders. In Europa zijn we het enige gereguleerde platform voor derivaten. Voor zover bekend zal er in de nabije toekomst geen nieuw platform gelanceerd worden.”

Kraken is nog niet klaar met de overnames. Het houdt op dit moment nog een investeringsronde. Met het geld dat daaruit voortvloeit zal het nog een of twee overnames doen.