Bakkt CFTC Liechtenstein Exchange LCX Crypto Blockchain Bitcoin Licentie

De crypto-beurs Liechtenstein Cryptoassets Exchange (LCX) heeft een “bedrijfslicentie” gekregen. Dit blijkt uit een persbericht dat op 27 november met Cointelegraph is gedeeld.

De nieuwe licentie van het Liechtensteinse Ministerie van Economische Zaken is naar verluidt een mijlpaal voor LCX. De beurs wil namelijk een “volledig gereguleerd blockchain-ecosysteem”, gericht op institutionele en professionele beleggers ontwikkelen.

Naast deze licentie is de beurs ook van plan om een licentie bij de financiële marktautoriteit (FMA) aan te vragen. Ook wil het de goedkeuring van andere regelgevende instanties krijgen om security tokens te verhandelen, naast andere producten. Om meer licenties te kunnen ontvangen, heeft de beurs haar nominale kapitaal verhoogd van 100.000 CHF ($100.100) naar 1 miljoen CHF ($1,1 miljoen).

De beurs claimt te voldoen aan “alle wettelijke vereisten” voor anti-witwas- en Know Your Customer-wetgeving. Het biedt institutionele crypto-spelers nu een aantal diensten, waaronder een tradingdesk, opslagkluis en een wereldwijde fiat-naar-crypto-beurs genaamd Binance LCX.

Binance LCX vertegenwoordigt een samenwerking tussen de LCX en de momenteel grootste crypto-beurs Binance. De twee lanceerden de beurs in augustus 2018 en bieden handel in grote cryptocurrency-paren tegen CHF en euro’s (EUR).

Ook in augustus onthulde een in Liechtenstein gevestigde bank, Union Bank AG, dat het een eigen interne cryptocurrency uitgeeft, ondersteund door fiat.