SEC Schnorr Bitcoin Bitcoin-ETF Belasting BitMex Hayes Morgan Creek Mayweather Khaled BTC Bitcoin Mt Gox Hack Scam Deadline Crypto 2014

Nobuaki Kobayashi, de curator van de failliete bitcoin-beurs Mt. Gox, probeert de deadline voor het indienen van civiele rehabilitatieclaims tot december te verlengen.

Kobayashi kondigde donderdag aan dat hij “pogingen zal doen om de rechtbank te verzoeken om claims die op 26 december 2018 zijn ontvangen nog te accepteren.”

De eerdere deadline van 22 oktober is al verstreken. Echter omdat schuldeisers zich over de hele wereld bevinden, zegt de curator dat er meer tijd nodig is. Hij wil er zo voor zorgen dat alle formulieren zijn ontvangen.

Het online archiveringssysteem voor de claims is nog steeds toegankelijk. Schuldeisers die geen toegang hebben tot het systeem kunnen de formulieren ook handmatig invullen. Deze kunnen ze vervolgens naar het kantoor van de curator opsturen. Dit moet dus voor 26 december gebeuren.

“Of claims die na de deadline worden ingediend worden geaccepteerd is aan de rechtbank”. Aldus de curator.

Mt. Gox was ooit ‘s werelds grootste Bitcoin-beurs op basis van handelsvolume. De beurs werd in april 2014 officieel failliet verklaard. Dit gebeurde na een hack waarbij 850.000 bitcoin werd gestolen. De beurs vond een deel daarvan later nog terug. Ook zou de beurs eerst geen claims willen accepteren.

Na lang wachten behaalden de schuldeiser in juni 2018 een overwinning. De rechtbank van Tokio keurde namelijk een verzoekschrift goed om civiele rehabilitatie te beginnen. De petitie werd in november 2017 ingediend.

Als de rechtbank de deadline van december goedkeurt, hebben de schuldeisers nog een maand om hun claims in te dienen.

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.